Якість та користь продуктів, які знаходяться на полицях сучасних магазинів, є дуже суперечливими поняттями. Водночас, щоб підтримувати своє здоров'я, людині потрібно ретельно слідкувати за своїм раціоном та обирати лише корисну їжу. Юрій Попко, тренер та експерт з харчування, розповів, від яких продуктів варто відмовитися.
Експерт стверджує, що 70% продуктів в магазинах є шкідливими.
Спершу він виділив випічку: вироби з жита, пшениці та ячменю, які містять глютен.
Звичайно, якщо у вас нема непереносимості глютену, то він безпечний для вас. Але чи переконані ви, що нормально його сприймаєте? Найшкідливіші злакові для нашого організму - це пшениця. Основна маса випічки якраз із неї і виготовлена
За словами Попка, випічка не містить ні клітковини, ні вітамінів, ні мінералів.
Відповідно, такий продукт різко підвищує рівень глюкози в крові, навіть швидше за цукор. За цим іде високий інсулін, а це своєю чергою провокує зайві кілограми і переїдання. Та ще й від цього "зношується" підшлункова
Крім того, хлібобулочні вироби містять велику кількість цукру, який шкодить імунітету та мікрофлорі шлунку. До таких також відносяться і макарони.
Також експерт не рекомендує вживати молочні продукти.
Мова йде не про домашні кисломолочні продукти, а про промислові, які виготовляють з сировини від корів, яких годують комбікормом, колють гомонами та антибіотиками. А ще після пастеризації такого молока у ньому залишається тільки мінімальна користь, до речі кальцію у ньому й так було мало
Після пастеризації органічний кальцій перетворюється на неорганічний, а його організму складніше засвоїти.
У підсумку з такого молока нашому організму залишаються тільки гормони та антибіотики, можна ще "знайти" кишкові бактерії
Також не рекомендують вживати м'ясні напівфабрикати й ковбаси.
М'яса у таких продуктах практично нема, хоча на етикетці можна прочитати інше. М'ясокомбінати 98% туші тварини переробляють разом із кістками, сухожиллями, та топлять жир. А ще додають загущувачі та консерванти. Якщо ви любите ковбаси і у вас часто болить голова, то це може бути взаємопов'язаним
У ковбаси також з метою здешевлення продукту додають соєвий білок.
Також треба відмовитися від пальмової олії, яка здатна викликати дерматити та нейродегенеративні захворювання.
Знову ж таки мова йде не про натуральну пальмову олію, яка коштує дорого. Виробники використовують іншу олію - гідрогенізовану, рафіновану та дешеву. Така у собі нічого корисного не містить. Завдяки хімічним процесам з неї забирають колір, запах, смак, усі вітаміни і мінерали, а корисні жири перетворюють на шкідливі