Заварні молочно-йогуртові млинці — смачний і простий рецепт

2 хв на прочитання08 Березня 2024, 07:32
Фото: «Їжа легко»

Підійдуть як для весняного сніданку під сонячними променями, так і для затишного вечірнього чаювання в колі родини.

Сніданок — це те, що надає нам енергію та позитивний настрій на цілий день. А що може бути кращим за смачні млинці з молочно-йогуртового тіста, які миттєво розкривають апетит і заповнюють дім ароматом домашньої кухні! Така страва чудово підійде як для весняного сніданку під сонячними променями, так і для затишного вечірнього чаювання в колі родини.

Інгредієнти:

йогурт — 250 мл;

молоко — 250 мл;

борошно — 8-9 ст. ложок (з гіркою);

сіль — 1 щіпка;

цукор — 3-4 ст. ложки;

окріп — 250 мл;

розпушувач тіста — 1 ч. ложка (з гіркою);

яйця курячі — 2 шт.;

олія (для смаження) — скільки піде;

масло вершкове (для змащування) — скільки піде.

Приготування.

Яйця вбити в миску, додати сіль і цукор.

Добре збити яйця віничком у однорідну суміш.

Влити молоко. Перемішати.

Влити йогурт. Перемішати.

Борошно просіяти. Додати в миску.

Все добре збити до однорідності.

Тісто має бути гладке, по консистенції як густа сметана. Всипати розпушувач. Не перемішувати!

Додати окріп, ретельно і швидко збити тісто. Тісто готове.

Розігріти сковороду, змастити пензликом олією.

Набрати порцію тіста (трохи менше повного ополоника).

Тісто вилити в центр сковороди, рівномірно розподілити по всій сковороді. Пекти на середньому вогні до золотистого кольору (близько 1-2 хвилин).

Потім перевернути і пекти одну хвилину з іншого боку.

Млинець викласти в тарілку та змастити вершковим маслом. Так спекти всі млинці.

Заварні молочно-йогуртові млинці готові. Подавати теплими, зі свіжими фруктами, сметаною, джемом.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: