Сніданок — це те, що надає нам енергію та позитивний настрій на цілий день. А що може бути кращим за смачні млинці з молочно-йогуртового тіста, які миттєво розкривають апетит і заповнюють дім ароматом домашньої кухні! Така страва чудово підійде як для весняного сніданку під сонячними променями, так і для затишного вечірнього чаювання в колі родини.
Інгредієнти:
йогурт — 250 мл;
молоко — 250 мл;
борошно — 8-9 ст. ложок (з гіркою);
сіль — 1 щіпка;
цукор — 3-4 ст. ложки;
окріп — 250 мл;
розпушувач тіста — 1 ч. ложка (з гіркою);
яйця курячі — 2 шт.;
олія (для смаження) — скільки піде;
масло вершкове (для змащування) — скільки піде.
Приготування.
Яйця вбити в миску, додати сіль і цукор.
Добре збити яйця віничком у однорідну суміш.
Влити молоко. Перемішати.
Влити йогурт. Перемішати.
Борошно просіяти. Додати в миску.
Все добре збити до однорідності.
Тісто має бути гладке, по консистенції як густа сметана. Всипати розпушувач. Не перемішувати!
Додати окріп, ретельно і швидко збити тісто. Тісто готове.
Розігріти сковороду, змастити пензликом олією.
Набрати порцію тіста (трохи менше повного ополоника).
Тісто вилити в центр сковороди, рівномірно розподілити по всій сковороді. Пекти на середньому вогні до золотистого кольору (близько 1-2 хвилин).
Потім перевернути і пекти одну хвилину з іншого боку.
Млинець викласти в тарілку та змастити вершковим маслом. Так спекти всі млинці.
Заварні молочно-йогуртові млинці готові. Подавати теплими, зі свіжими фруктами, сметаною, джемом.
Більше новин читайте на GreenPost.