Догори
Дати відгук

Затишний суп від відомого шеф-кухаря, його варто приготувати цієї осені

Традиційний шрі-ланкійський суп

1 хв на прочитання02 Жовтня 2022, 20:33
Поділитись:

Дхал Карі — веганський суп із сочевиці.Традиційний шрі-ланкійський суп приготувати зовсім не складно: сочевиця, кокосові вершки та багато різних спецій.

Інгредієнти:

  • Червона цибуля — 100 г
  • Часник — 4 великих зубка
  • Перець чилі — 10 г
  • Рослинна олія — 25 г
  • Помідор рожевий — 80 г
  • Зіра — за смаком
  • Зернятка гірчиці — за смаком
  • Червона сочевиця — 60 г
  • Карі — за смаком
  • Куркума — за смаком
  • Сіль — 1 г за смаком
  • Рис басматі

Як готувати:

  1. Залийте чечевицю водою і трохи почекайте. Чим більше вологи вона вбере, тим швидше звариться.
  2. Наріжте дрібно цибулю, часник і чилі, обсмажте на рослинній олії.
  3. Наріжте томат кубиками і теж вкиньте до пательні. Додайте зіру і гірчицю, потім — сочевицю разом з водою. Додайте ще води в залежності від того, яку консистенцію супу ви полюбляєте. Посоліть.
  4. Додайте куркуму, карі та кокосові вершки, перемішайте, недовго протушкуйте і викладайте суп в тарілку. Готово!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.