Засоби для миття посуду збільшують ризик появу раку печінки

1 хв на прочитання25 Лютого 2023, 15:00

Мити посуд слід якомога частіше натуральним засобом.

Засоби для миття посуду, які ми використовуємо в побуті, можуть негативно впливати на здоров'я.

Солі перфтороктансульфонової кислоти, що містяться в засобах для посуду – речовини, які мають властивість накопичуватися в людському організмі. Наслідком цього можуть бути різні патології, наприклад, такі як безпліддя, порушення імунного та метаболічного характеру, підвищення рівня холстерину, онкологічні захворювання.

Вплив засобів, призначених для миття посуду, на людський організм вивчався багатьма дослідженнями. Було встановлено, що речовини зі складу цих засобів можуть вкрай негативно впливати на стан печінки і навіть підвищувати ризик раку цього органу.

Було виявлено, що люди, у яких в організмі накопичується перфтороктансульфонова кислота, майже вп'ятеро частіше хворіють на рак печінки.

Мити посуд слід якомога частіше натуральним засобом. Для цього, зокрема, добре підходить сода.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: