Догори
Дати відгук

Записатися на вакцинацію від COVID можна буде через мобільний

Стати в електронну чергу за вакциною проти коронавірусу дасть змогу мобільний застосунок «Дія».

1 хв на прочитання10 Лютого 2021, 13:40
Українцям обіцяють електронну чергу на вакцинацію від ковіду Українцям обіцяють електронну чергу на вакцинацію від ковіду
Поділитись:

Зареєструватися у чергу на щеплення проти коронавірусу можна буде через мобільний застосунок «Дія» — про це 10 лютого під час форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді» повідомив віцепрем'єр Михайло Федоров.

«Мінцифра веде перемовини з МОЗ, щоб через Дію ми почали прийом електронних заявок від українців, які планують вакцинуватися. Важливо зібрати якісну інформацію, щоб ефективно та децентралізовано організувати цей процес», — сказав Федоров.

За словами Федорова, профільне міністерство та МОЗ планують зробити запис в електронну чергу на вакцинацію від COVID-19 через мобільну «Дію» в кілька кліків. На базі медичної електронної системи eHealth буде формуватися база громадян, які надішлють заявку на вакцинацію. 

Електронні записи в «Дії» мають допомогти МОЗ оперативно розподілити вакцину між групами населення згідно з планом вакцинації.

Михайло Федоров також наголосив на тому, що під час процесу щеплення від коронавірусу працюватиме контакт-центр, який відповідатиме на запитання громадян.

Нагадаємо, що кількома днями раніше на цьому ж форумі президент України Володимир Зеленський заявив про те, що хоче вакцинуватися від COVID у прямому ефірі. Він готовий вакцинуватися від коронавірусу першим, аби власним прикладом надихнути на щеплення українців.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.