Догори
Дати відгук

Запіканка з вермішелі з куркою та грибами — смачна страва з простих інгредієнтів

Її слід подавати теплою.

2 хв на прочитання01 Червня 2024, 11:16
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Запіканка з вермішелі з куркою та грибами — страва, проста у приготуванні, при цьому вирізняється багатим складом і неповторним смаком.

Інгредієнти:

вермішель або макарони — 300 г;

гриби — 300 г;

ріпчаста цибуля — 1 шт.;

куряче філе або курячий фарш — 0,5 кг;

олія — ​​4 ст. ложки;

сир твердий — 300 г;

молоко — 1 склянка;

яйця курячі — 3 шт.;

сіль за смаком;

перець — за смаком.

Приготування.

Цибулю ріпчасту почистити, помити. Нарізати дрібно кубиками.

Куряче філе помити, нарізати на шматочки. Пропустити через м'ясорубку.

Відсипати вермішель або макарони.

Гриби почистити, помити, нарізати на шматочки.

Розігріти сковороду. Налити олію. Викласти цибулю та гриби. Обсмажити на середньому вогні, помішуючи, 10 хвилин.

Додати курячий фарш. Смажити все разом, помішуючи, близько 15 хвилин. Посолити та поперчити. Добре перемішати. Начинка готова.

Закип'ятити 2,5 л води. Посолити. Викласти в окріп вермішель або макарони. Додати 1 ст. ложку олії, перемішати, дати закипіти. Зменшити вогонь до середнього. Варити до готовності згідно з інструкцією (3-10 хвилин).

Готову вермішель відкинути на друшляк, промити. Дати охолонути.

Твердий сир натерти на тертці.

Увімкнути духовку. У миску викласти вермішель, додати яйця.

Потім додати молоко, сіль, перець, сир. Усе добре перемішати.

Форму для випікання змастити олією, викласти половину вермішелі чи макаронів.

Потім викласти начинку з м'яса та грибів.

На начинку викласти другу частину вермішелі чи макаронів. Форму поставити у духовку на середню полицю.

Запікати при температурі 200 °С приблизно 20-25 хвилин до золотистої скоринки. Запіканка з вермішелі з куркою та грибами готова.

Запіканку з вермішелі подавати теплою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Грошова допомога фермерам: як отримати дотацію на корів у 2025 році. Фото: Крамагросвіт
Аграрії можуть отримати 7 тисяч гривень дотації на кожну корову: стартує прийом заявок
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Максим Нікітін
Як приготувати сухарики для салатів — три способи
2 хв на прочитання11 годин тому
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025