Запечена картопля в мікрохвильовці — за лічені хвилини буде готова

2 хв на прочитання25 Січня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін

І посуд бруднити не доведеться!

Картопля — універсальний і чи не найулюбленіший українцями продукт, з якого можна приготувати страви на будь-який смак. Ось рецепт, який допоможе приготувати швидкий гарнір з картоплі та сосисок у пакеті для запікання. Ви отримаєте смачну картоплю, запечену в мікрохвильовій печі за лічені хвилини. І посуд бруднити не доведеться!

Інгредієнти:

картопля — 4 шт.;

морква — 1 шт.;

сосиски — 2 шт.;

олія — 1 ст. ложка;

кріп — 1 пучок;

спеції для картоплі — до смаку;

мелений чорний перець — до смаку;

сіль — до смаку.

Приготування.

Картоплю помити, почистити й порізати на невеликі шматочки, ще раз промити та помістити в друшляк, аби вода стекла.

Моркву помити, почистити, порізати кружечками чи натерти на грубій тертці або порізати соломкою — залежно від ваших уподобань.

Сосиски почистити від шкірки й також порізати кружечками чи соломкою.

Підготувати спеціальний пакет для запікання.

У пакет для запікання покласти картоплю, порізану моркву, спеції, подрібнену зелень, мелений чорний перець, сіль, заправити столовою ложкою олію й усе ретельно перемішати.

Зелень можна додати й тоді, коли страва вже буде готова, перед подачею на стіл.

Пакет для запікання зав’язати й залишити зверху невелику дірочку, щоб волога трішки випаровувалась.

Пакет покласти на тарілку й відправити в мікрохвильовку на 10 хвилин при високій потужності.

Дістати з мікрохвильовки, додати сосиски та знову відправити випікатись при високій потужності ще 2-3 хвилини.

Якщо потужність вашої мікрохвильової печі не надто висока, час запікання потрібно збільшити.

Готову страву викласти на тарілку й посипати свіжою зеленню.

До картоплі можна додавати різні овочі на ваш смак — чудово підходять печериці. Замість сосисок можна порізати копчену ковбасу чи бочок. Така страва чудово смакуватиме з легким овочевим салатом.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: