Картопля належить до найбільш популярних продуктів на наших теренах. Готувати її вміють усі, але є безліч способів зробити так, щоб її смак був незвичним. Наприклад, запекти її часточками з сиром.
Інгредієнти:
картопля — 3 шт.;
сир — 60 г;
масло вершкове — 30 г;
сіль за смаком;
прованські трави — за смаком.
Приготування.
Картоплю добре промити від забруднень, очистити зручним способом від шкірки. Обтерти насухо. На обробній поверхні нарізати картопляні бульби на часточки.
Форму трохи змастити олією. Викласти нарізку з картоплі у форму одним шаром. Відразу ввімкнути духову шафу, налаштувавши її температурний режим на 200 °С.
Присипати картоплю зверху сіллю на свій смак і прованськими травами і викласти зверху тонкі смужки вершкового масла.
Запікати картопляні часточки приблизно 40 хвилин. Час залежить від сорту картоплі, потрібно перевіряти його готовність ножем.
Готову картоплю присипати натертим сиром і повернути до духовки буквально на кілька хвилин.
Смачна картопля з сирною ноткою готова! До столу її подають гарячою.
Більше новин читайте на GreenPost.