Запечена картопля часточками з сиром — простий рецепт смачної страви

1 хв на прочитання16 Червня 2024, 08:24
Фото: «Їжа легко»

Готувати картоплю вміють усі, але є безліч способів зробити так, щоб її смак був незвичним.

Картопля належить до найбільш популярних продуктів на наших теренах. Готувати її вміють усі, але є безліч способів зробити так, щоб її смак був незвичним. Наприклад, запекти її часточками з сиром.

Інгредієнти:

картопля — 3 шт.;

сир — 60 г;

масло вершкове — 30 г;

сіль за смаком;

прованські трави — за смаком.

Приготування.

Картоплю добре промити від забруднень, очистити зручним способом від шкірки. Обтерти насухо. На обробній поверхні нарізати картопляні бульби на часточки.

Форму трохи змастити олією. Викласти нарізку з картоплі у форму одним шаром. Відразу ввімкнути духову шафу, налаштувавши її температурний режим на 200 °С.

Присипати картоплю зверху сіллю на свій смак і прованськими травами і викласти зверху тонкі смужки вершкового масла.

Запікати картопляні часточки приблизно 40 хвилин. Час залежить від сорту картоплі, потрібно перевіряти його готовність ножем.

Готову картоплю присипати натертим сиром і повернути до духовки буквально на кілька хвилин.

Смачна картопля з сирною ноткою готова! До столу її подають гарячою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: