- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Запечена картопля: ароматний гарнір, який підкорить ваш стіл
Запечена картопля: ароматний гарнір, який підкорить ваш стіл
Чудово поєднується з будь-якими стравами: соковитим м’ясом, ніжною рибою, запеченою птицею чи овочевим салатом.

Картопля — це справжня королева нашої кухні, адже з цього овоча можна приготувати безліч страв — від простих до вишуканих. Наприклад, запечена картопля стане ідеальним доповненням до обіду чи вечері. Цей гарнір не лише швидко готується, а й чудово поєднується з будь-якими стравами: соковитим м’ясом, ніжною рибою, запеченою птицею чи свіжим овочевим салатом. Ароматна, з хрусткою скоринкою, просочена вершковим маслом і прянощами, ця картопля точно не залишить нікого байдужим.
Інгредієнти:
картопля — 1 кг;
тостовий сир;
солодка паприка;
вершкове масло — 80 г;
олія — 50 мл;
мелений часник;
яйце для змащування.
Приготування.
Помити й розрізати кожну картоплину навпіл. Тоді надрізати половинки вздовж і поперек, не дорізаючи до кінця.
На деко вилити розтоплене вершкове масло, солодку паприку, сіль і мелений часник. Перемішати.
У форму покласти сир і зверху картоплю надрізами донизу.
Змастити картоплю яйцем.
Накрити фольгою й поставити в духовку при 180 °C на 30 хвилин. Тоді прибрати фольгу й залишити до утворення скоринки.
Більше новин читайте на GreenPost.







