Запаси на зиму: консервуємо цілі баклажани з часником

2 хв на прочитання23 Серпня 2022, 11:21
Баклажани з горіховою підливою

Щоб смачно їсти взимку, потрібно добре попрацювати влітку

На Сході, звідки родом баклажани, їх вважають овочем довголіття. Попри цілющі властивості цей овоч ціниться східними жінками за властивість надавати омолоджуючий ефект, покращувати колір шкіри, розгладжувати зморшки і надавати шкірі пружності.

Корисні властивості баклажанів

Як і інші овочі, баклажани не обділені вітамінами. Вони містять вітаміни групи В, які добре впливають на нервову систему і позбавляють від безсоння.

Кількості вітаміну С в одному баклажані достатньо для профілактики грипу та застуди. Також в баклажанах наявні такі макро та мікроелементи як калій, фосфор, залізо, кальцій, магній, мідь, марганець.

Слід зауважити, що в шкірці баклажанів міститься речовина, яку називають назунін. Цей елемент рослинного походження забезпечує захист нервових клітин і володіє сильними антиоксидантними властивостями, тому баклажан можна використовувати в якості профілактичного засобу від онкологічних захворювань.Пропонуємо вам до всього іншого додати ще й консервовані баклажани.

Інгредієнти

Приготування

Крок 1. Баклажани ретельно помийте, обріжте хвистики та "попки". Плоди беріть невеликі чи середнього розміру.

Крок 2. У великій каструлі закип'ятіть 5 л води та опустіть туди баклажани. Проваріть близько 5-8 хвилин. Перевіряйте їх готовність вилкою або зубочисткою - баклажани повинні легко проколюватись, але не розвалюватися.

Крок 3. Часник очистіть, промийте, розріжте зубчики на 4 частини.

Крок 4. 3-літрову банку ретельно вимийте та простерилізуйте на водяній бані.

Крок 5. На дно банки покладіть часник, сіль, цукор та оцет.

Крок 6. Баклажани прямо з окропу укладайте в банку, заливайте окропом або закип'ятіть в чайнику і їм відразу заливайте. Після цього одразу закатайте кришкою.

Крок 7. Переверніть банку догори дном і трохи струсіть, щоб сіль та цукор повністю розчинилися.

Крок 8. Банки переверніть та укутайте ковдрою, старою курткою або пледом до ранку. Потім перенесіть у темне прохолодне місце. Смачного!

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: