Оскільки нут, горох і сочевиця – ті продукти, які все ще можна знайти на прилавках багатьох магазинів, пропонуємо вам кілька рецептів із бобовими в головній ролі. До того ж, вони можуть тимчасово замінити м'ясо, при цьому не поступаючись кількістю білка.
Інгредієнти:
Приготування:
Замочіть горох на кілька годин, можна на ніч.
Злийте воду, залийте окропом (близько 2,5-3 ст.) і варіть 40 хвилин. Наприкінці посоліть.
Злийте воду, перекладіть горох у блендер і збийте разом з яйцями та довільно нарізаною цибулею. Потім додайте майонез і всипте борошно. Ретельно перемішайте, за бажанням додайте спеції та зелень.
Обсмажуйте оладки на олії до золотистої скоринки.
Інгредієнти:
Приготування:
Промийте сочевицю, залийте водою у співвідношенні 1:3 і варіть 20-25 хвилин, доки вона не розвариться.
У цей час наріжте невеликими шматочками моркву та цибулю, обсмажте на олії до м'якості (до 5 хвилин).
Помістіть у блендер сочевицю, засмажку, м'яке масло, горіхи і спеції та перебийте до однорідної консистенції.
Їсти краще холодним.
Інгредієнти:
Приготування:
Промийте сочевицю, залийте 2 склянками води та варіть близько 20-25 хвилин.
У цей час обсмажте до прозорості дрібно нарізану цибулю та часник. Потім додайте до них натерту на великій тертці моркву і смажте ще 3-5 хвилин.
Наріжте тонкими пластинками гриби і додайте до овочів. Смажте все разом близько 10 хвилин.
Потім змішайте на сковороді відварену сочевицю з грибною засмажкою і, за бажанням, обсмажте все ще до 5 хвилин.