Догори
Дати відгук

Закусочний торт із картопляного пюре — незвичайна і проста страва

Його слід прикрасити лимоном і зеленню.

1 хв на прочитання20 Грудня 2022, 00:23
Поділитись:

Із картоплі можна приготувати дуже багато страв, навіть торт. Наприклад, закусочний торт із картопляного пюре.

Інгредієнти:

картопля — 500 г;

тунець консервований (або інша риба) — 2 банки (по 180 г);

яйця варені — 3 шт.;

оливки без кісточок — 80 г;

масло вершкове — 50 г;

петрушка свіжа (покришена) — 4 ст. ложки;

майонез — 3 ст. ложки;

лимон для прикраси (за бажанням);

сіль;

перець;

олія.

Приготування.

Зварити картоплю, додавши сіль, розім’яти. Додати в пюре вершкове масло. Залишити картопляне пюре остигати. Потім додати перець (1 ч. ложку або до смаку) і покришену петрушку.

Варені яйця нарізати кружальцями.

Консервований тунець звільнити від рідини, додати до нього майонез і ретельно перемішати.

Миску або салатницю об'ємом 1 л застелити харчовою плівкою, змастити її олією. Викласти трохи тепле картопляне пюре (не все, невелику частину залишити), формуючи при цьому стінки, заввишки до краю посудини.

На дно шарами викласти: половину тунця, яйця, оливки, другу половину тунця. Останній шар — картопляне пюре, що залишилося. Закрити харчовою плівкою і відправити закусочний картопляний торт у холодильник на 2 години.

Після цього зняти верхню плівку, накрити плоскою тарілкою й акуратно перевернути картопляний торт. Зняти харчову плівку.

Закусочний торт із картопляного пюре з рибою, яйцями й оливками готовий. Прикрасити його лимоном і зеленню.

Також ми розповідали, що маслини шкодять здоров’ю: як вибрати якісні оливки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost