Догори
Дати відгук

Закусочний млинцевий торт - шедевр, який заслуговує на нагороду

Готуйте і дивуйте своїх рідних

2 хв на прочитання26 Січня 2023, 17:17
Поділитись:

Все настільки просто, що Ви не уявляєте. Один раз так зробіть і будете готувати так завжди. Я не думала, що зі звичайної картоплі може вийде така страва. Це і відмінна закуска і перекус, приголомшлива ідея для святкового столу. Готуйте і дивуйте своїх рідних простими і смачними стравами.

Необхідні продукти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 5 ст.л.
  • Яйця варені – 3 шт.
  • Сир плавлений – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Цукор – 1,5 ч.л.
  • Оцет – 2 ст.л.
  • Петрушка, кріп
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Сіль

Покроковий процес приготування:

  • Очищений сиру картоплю натерти на дрібній тертці.
  • Додамо 1-2 чайні ложки солі.
  • Гарненько перемішати і залишити на 10 хвилин.
  • Якщо картопля пустила багато соку то потрібно злити, але якщо як у мене то можете цього не робити.
  • Додамо два яйця.
  • Все перемішати до однорідного стану.
  • Сюди просіємо чотири столові ложки борошна.
  • Перемішаємо, по необхідності додаємо ще борошна.
  • На сковорідку наливаємо невелику кількість соняшникової олії і розмазуємо пензликом.
  • Викладаємо тісто (приблизно 3 столові ложки) і розрівнюємо як млинець по всій поверхні.
  • Смажимо з обох сторін до золотистої скоринки
  • Цибулю наріжемо на кубики. Додамо до неї одну чайну ложку солі.
  • Всипаємо півтори чайні ложки цукру. Вливаємо дві столові ложки оцту.
  • Все це заливаємо теплою водою. Акуратно перемішати і залишити на 15 хвилин.
  • Три відварених яйця натерти на дрібній тертці.
  • Також на дрібній тертці натерти два плавлених сирка, я перед цим відправляла їх в морозилку на кілька хвилин.
  • Пучок зелені дрібно нарізаємо, у мене кріп і петрушка.
  • Цибулю відправимо на сито, для того, що б стекла зайва рідини.
  • Перший млинець змажемо сметаною і майонезом, я взяла 1: 1. Всього мені знадобилося по чотири столові ложки, але за бажанням можна збільшити цю кількість.
  • Викладаємо яйця і розрівнюємо. Потім кладемо цибульку. Після цибулі викладаємо сир.
  • Посипаємо зеленню.
  • Накриваємо другим шаром і повторюємо вище перераховані процедури. За бажанням, шари можна ще трохи і поперчити.
  • Торт прикрашаємо за бажанням. Не забудьте дати йому настоятися хоч кілька хвилин, але в нашій сім’ї, багато часу йому не даємо.
  • Той, хто придумав цей шедевр, заслуговує нагороду. Звичайна картопля в два рази смачніша. Смачного!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost