- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Закуска на Різдво та Новий рік: канапе зі смаком суші з оселедця
Новий рік уже за кілька тижнів. Якщо ви не плануєте провести його тихо та скромно, вам знадобляться закуски на столі. Їх можна приготувати на будь-який смак та гаманець. NV поділилися цікавим рецпетом.
Канапе зі смаком суші з оселедця
Ви можете взяти не лише солоний оселедець, але й засолену скумбрію. Вона має свій особливий післясмак, але трохи ніжнішу текстуру. Ви також можете засолити рибу самостійно. Мастити хліб варто саме білим вершковим хріном, це досить важливо. Вершковий смак і легка гострота робить ці канапки подібними до суші, але менш складними та дорогими.
Інгредієнти:
- Буряк — 1 шт.
- Житній хліб — 8 шматків
- Оселедець — 250 г
- Сік ½ лимона
- Білий вершковий хрін — 2 ст. л.
Приготування:
Вимийте буряк, загорніть у фольгу та запікайте годину в розігрітій до 180 градусів духовці.
Зменште температуру до 150 градусів і підсушіть хліб протягом 7−10 хвилин. За бажанням підсушіть хліб на сковорідці. Готовий хліб наріжте начетверо.
Коли буряк трішки охолоне, очистьте його і наріжте: навпіл, навпіл і на тоненькі скибочки-четвертинки. Збризніть соком половинки лимона.
Наріжте оселедець на шматочки товщиною до 2 см, потім навпіл. За необхідності очистьте від кісточок.
Хліб змастіть тонким шаром хріну, зверху викладіть скибочку буряка та шматочок риби. проштрикніть шпажкою, щоб закріпити.
Більше новин читайте на GreenPost.