Господині знають, що консервація помідорів, та й інших овочів, зазвичай займає як мінімум половину вечора. Є спосіб істотно скоротити цей час: за 10 хвилин, не використовуючи ні розсіл, ні стерилізацію.
На розсіл часу витрачати не будемо, вийде смачно і без нього. На 3 банки по 1 літру нам буде потрібно 2 кілограми помідорів (краще брати щільні, що не переспілі і середнього розміру), 2 цибулини, 1 гострий перець, 6 зубчиків часнику, 3 лаврових листки, 1 пучок базиліка, по 3 чайних ложки цукру, солі та 9% оцту.
Всі інгредієнти перед початком роботи ретельно промиваємо. Це допоможе уникнути появи непотрібного нам присмаку. Помідори ріжемо навпіл, гострий перець нарізаємо дрібно, цибулю шаткуємо тонкими півкільцями, а часник подрібнюємо на дольки.
Шаткуємо і зелень, листя базиліка залишаємо цілими, просто відокремлюємо їх від стебел.
Тепер в чисті банки укладаємо шарами томати, цибулю, базилік, кріп, додаємо часник, сіль, цукор і оцет. Далі просто заливаємо окропом і закручуємо кришками.
Ця проста закрутка зберігається в темному і прохолодному місці до року.