Догори
Дати відгук

Закон про зниження "зелених" тарифів заблоковано

1 хв на прочитання22 Липня 2020, 14:48
Поділитись:

У Верховній Раді зареєстровано "Проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 21 липня 2020 про прийняття в другому читанні і в цілому як Закону України проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електроенергії з альтернативних джерел". Про це інформує портал ВРУ.

Цей проект унеможливлює   підписання законопроекту про зниження "зеленого" тарифу, (№3658), прийнятий Верховною Радою вчора, 21 липня.

Текст постанови на порталі ВРУ поки що відсутній.

Нагадаємо, що народні депутати пішли на канікули, і, відповідно, не зможуть у найближчий час розглянути постанову у Парламенті. Таким чином,  законопроект  про зниження «зелених» тарифів не  набуде чинності, адже Президент не може його поки що підписати.   

Відомо, законопроєкт №3658 остаточно закріплює зниження "зелених" тарифів та імплементує меморандум між урядом і інвесторами у відновлювальну енергетику.

В той же час Українська асоціація відновлюваної енергетики (УАВЕ) наголосила, що жодна з правок, запропонованих УАВЕ, не була врахована у законопроєкті.

Експерти ж стверджують, що тепер маємо ситуацію, при якій Ахметов продовжує отримувати надприбутки із вугільно-зеленої схеми. Коломойський і Пінчук отримують знижку на електроенергію. А заплатять за все українці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго