Заборонено категорично: чому не можна купувати нарізаний хліб в магазині

2 хв на прочитання24 Серпня 2023, 13:43
Як зберегти хліб свіжим поради

Купуючи хліб в нарізці, ви наражаєте себе на небезпеку.

Всі ми ходимо до магазинів і знаємо, що на полицях буває два види хліба і батона - цілий і нарізаний. Другий варіант хоч і трохи дорожче, але зручніше і в повсякденному житті, і на пікніку. УНІАН з'ясував, чому не слід купувати нарізаний хліб і їсти його.

Чому не можна їсти нарізний хліб 

По-перше, ви повинні розуміти, що батон або хліб в нарізці нічим не відрізняється від цілого - зручна упаковка - це не більше, ніж маркетинговий хід. Звичайно, це простіше і швидше - нарізати не треба, достатньо лише вийняти скибочку з упаковки. Однак, якщо знати, чому не можна купувати нарізаний хліб, можна вберегти себе від багатьох неприємностей.

Нарізний (або нарізаний) батон псується швидше, ніж цілісний шматок. Якщо на батоні, який ніхто не різав, з'явиться цвіль, вона буде поширюватися повільно і, швидше за все, тільки зверху - по скоринці. У випадку зі скибочками справа йде інакше - там є, де "розгулятися" грибку, особливо якщо ви зберігаєте хліб в холодильнику в пакеті.

Закритий простір без повітря створює ефект теплиці, а для спорів цвілі це просто райські умови. Не помітивши її і з'ївши такий батон, ризикуєте дуже швидко відчути на собі всі "принади" отруєння.

Припустимо, ви вважаєте себе розумною людиною і не зберігаєте хліб в пакеті - дістаєте його і так кладете в холодильник. В цьому випадку вас чекає інша проблема - батон почне блискавично черствіти. У нарізаному вигляді він самовіддано віддає всю свою вологу в повітря, нічого собі не залишаючи, тому швидко "вмирає".

Корисна порада: якщо не хочете, щоб таке сталося з вашим хлібом, відразу після покупки переміщайте його в полотняний мішечок.

Мало хто знає, але на комбінатах, де нарізається хліб, ножі змащують олією - це потрібно для ідеальної нарізки (скибочки не кришаться, не злипаються, виглядають привабливо). Вартість олії безпосередньо впливає на вартість хліба - навряд чи виробник буде використовувати дуже дорогий і якісний продукт, адже тоді ціна батона стане космічною, і його ніхто не купить.

Плюс - деякі недобросовісні виробники обробляють скибочки речовинами, що продовжують термін придатності. Іноді це може бути навіть етиловий спирт, що вже дуже шкідливо для організму.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: