Догори
Дати відгук

За вимагання $100 тис. від чиновника Мінекології судитимуть групу осіб

За ці кошти зловмисники повинні були припинити навмисно організовані ними акції протесту з вимогою звільнити цього посадовця

1 хв на прочитання30 Квітня 2020, 19:21
Поділитись:

Офіс генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб, які вимагали $100 тис. у чиновника Міністерства екології та природних ресурсів України.

Як інформує  Офіс генпрокурора,  досудове розслідування встановило, що група осіб, прикриваючись діяльністю однієї з антикорупційних  громадських організацій  в органах влади, вимагала від посадовця Міністерства екології та природних ресурсів України хабар у  $100 тис.   

За ці кошти зловмисники повинні були припинити навмисно організовані ними акції протесту з вимогою звільнити цього посадовця, а також численні звернення до правоохоронних органів щодо розслідування нібито вчинених ним службових злочинів. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного слідчого управління Нацполіції України.

Як пояснюють у прокуратурі, за скоєний злочин особам загрожує до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Нагадаємо, раніше GreenPost писав про викриття осіб, які обіцяли екс-директорові лісгоспу вирішити питання про його призначення на керівну посаду Держлісагентства та гарантували владнати ситуацію щодо його непритягнення до відповідальності за результатами проведення аудиторської перевірки держпідприємства, де він був керівником.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.