Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • За кожне «питання» - по 100 тисяч доларів: викрито осіб, які обіцяли посаду та уникнення від відповідальності

За кожне «питання» - по 100 тисяч доларів: викрито осіб, які обіцяли посаду та уникнення від відповідальності

Зловмисники пообіцяли екс-директорові лісгоспу вирішити питання про його призначення на керівну посаду Держлісагентства та гарантували владнати ситуацію щодо його непритягнення до відповідальності за результатами проведення аудиторської перевірки держпідприємства, де він був керівником.

2 хв на прочитання03 Квітня 2020, 12:45
Фото: сайт Нацполіції Фото: сайт Нацполіції
Поділитись:

Нацполіція та  ДБР,  за  взаємодією з прокуратурою Київської області викрили двох осіб: за певну винагороду вони обіцяли громадянам, у тому числі підприємцям та посадовим особам, вирішити їх проблемні «питання». Про деталі затримання повідомляє Нацполіція.

У поліції зазначають, що  один із зловмисників завжди представлявся уповноваженим від керівника Офісу Президента України або керівництва правоохоронних та силових відомств. Його статуси залежали від того, якої сфери діяльності стосувалося «питання», що потребувало вирішення.

Так, чоловіки вирішили заробити на кадрових ротаціях: вони пообіцяли колишньому директорові лісгоспу вирішити питання про його призначення на керівну посаду Держлісагентства. Окрім того, гарантували владнати ситуацію щодо його непритягнення до відповідальності за результатами проведення аудиторської перевірки держпідприємства, де він був керівником.

Свої «послуги» оцінили у 200 тисяч доларів США: за кожне «питання» - по 100 тисяч доларів.

У середу, 2 квітня, двох спритників затримали. При цьому одного з них -  біля готелю у центрі столиці безпосередньо під час отримання 100 тисяч доларів США.

 Як інформує Нацполіція, наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Дана санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Всі фото: сайт Нацполіції України

Нагадаємо, раніше у Києві  було затримано проректора академії:«за сприяння вирішення» екологічних питань хотів 70 тис грн.

Раніше GreenPost повідомляв про те, як  шахраї підбурювали керівника державного аграрного підприємства до надання хабара у сумі 83,5 тис. дол. Ці гроші вони нібито мали передати в Міністерство агрополітики.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost