Догори
Дати відгук

За тиждень огірки подорожчали у 1,5 разів

2 хв на прочитання10 Травня 2020, 16:30
Поділитись:

В Україні знову спостерігається зростання цін в сегменті тепличного огірка, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Як відзначили представники тепличних комбінатів, чергова хвиля похолодання привела до зниження зборів в теплицях, в зв'язку з чим поставки продукції на ринок значно скоротилися. У той же час попит на продукцію залишався досить високим, а ближче до вихідних оптові компанії та роздрібні мережі збільшили обсяги закупівель.

В результаті попит значно перевищував пропозицію, що дозволило виробникам без шкоди для темпів збуту підвищити відпускні ціни в цьому сегменті. Таким чином, на сьогоднішній день тепличні огірки пропонуються до продажу за ціною 25-34 грн/кг ($ 0,93-1,27/кг), що

Причиною зростання цін на огірок експерти називають скорочення обсягів вибірки в українських тепличних комбінатах через похмуру і прохолодну погоду. Також підтримку цінам надавав стабільний попит на продукцію з боку оптових компаній і роздрібних мереж.

Виробники вважають, що нетипове для першої половини травня зростання цін на цю продукцію пов'язане з тривалою весною. Зазвичай на початку травня на ринок масово починає надходити відносно дешевий огірок з парників, чого не спостерігається в поточному році. Парниковий огірок пропонується в дуже обмеженій кількості, при цьому якість цієї продукції, за оцінками оптовиків, дуже низька, що, в свою чергу, забезпечує високий попит на продукцію зі скляних теплиць.

При цьому, варто зазначити, що ціна на тепличний огірок в Україні на сьогоднішній день вже в середньому на 51% вище, ніж в аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, як ми повідомляли, незважаючи на урядовий дозвіл на відкриття ринків, більшість з них не змогли вийти з карантину.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.