Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • З території одного із структурних підрозділів Укрзалізниці намагалися вкрасти 16 еталонних гир

З території одного із структурних підрозділів Укрзалізниці намагалися вкрасти 16 еталонних гир

Ринкова ціна подібних гир — близько 180 тис. грн за одиницю

1 хв на прочитання25 Жовтня 2023, 15:01
В Укрзалізниці намагалися вкрасти 16 еталонних гир В Укрзалізниці намагалися вкрасти 16 еталонних гир
Поділитись:

Апарат директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця» в рамках комплексних заходів щодо перевірки інформації про розкрадання майна товариства запобіг спробі незаконно вивезти з території структурного підрозділу 16 еталонних гир (складових вагоповірочних вагонів), які є власністю Укрзалізниці.  Про це йдеться  у пресрелізі Укрзалізниці.

Так, у повідомленні йдеться, що 19 жовтня 2023 року працівники Харківського територіального управління Апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця» із залученням Полтавського загону воєнізованої охорони затримали приватний вантажний автомобіль-напівпричіп, до кузова якого було завантажено 4 еталонні гирі. Ще одна гиря перебувала на автонавантажувачі під керуванням начальника дільниці. Навантажувальними роботами на місці керував головний інженер. А ще 11 гир, підготованих для вивозу, було виявлено під час огляду території виробничого підрозділу «Полтавська дистанція вантажно-розвантажувальних робіт».

«Ринкова ціна подібних гир — близько 180 тис. грн за одиницю» – зазначають в УЗ.

За автоматизованим бухгалтерським обліком еталонні гирі по регіональній філії не обліковуються та входять до складу основних засобів — вагоповірочних вагонів. Документи щодо проведення робіт та переміщення гир на час затримання були відсутні.

На місце події було викликано поліцію, слідчо-оперативна група провела огляд.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.