Догори
Дати відгук

З Конго суне новий страшний вірус: щось середнє між COVID-19 і Еболою

Нова інфекція може бути такою ж заразною, як і коронавірус, а її смертність може становити 50-90% смертності від вірусу Ебола.

2 хв на прочитання03 Січня 2021, 17:34
Поділитись:

У Демократичній Республіці Конго могла з'явитися нова небезпечна інфекція. Про це заявив африканський мікробіолог Жан-Жак Муембе-Тамфум, повідомляє пише Daily Mail.

Хворобу з симптомами геморагічної лихоманки виявили у жінки з ДР Конго. При цьому тести показали відсутність вірусу Ебола і інших відомих медицині хвороб.

За словами мікробіолога, жінка може бути нульовим пацієнтом нового патогена, який він назвав Хвороба Х.

Водночас нова інфекція може бути такою ж заразною, як і коронавірус, а її смертність може становити 50-90% смертності від вірусу Ебола.

"Людство стикається з невідомою кількістю нових і потенційно смертельних вірусів, що з'являються з тропічних вологих лісів Африки", -  розповідає професор Жан-Жак Муембе Тамфум.

Ця людина в 1976 році брала участь у виявленні вірусу Еболи і відтоді займається пошуком нових хвороботворних мікроорганізмів.

"У нашому світі будуть з'являтися все нові патогени. А це є загрозою людству", - сказав він.

Будучи молодим ученим, Муембе брав перші зразки крові у жертв таємничої хвороби, яка викликала кровотечу і вбила близько 88% пацієнтів, а також 80% медперсоналу, який працював в госпіталі Ямбуку, де вона була вперше виявлена.

Пробірки з кров'ю відправляли в Бельгію і США, і тамтешні вчені виявили в зразках вірус у формі хробака. Вони назвали його "Ебола" за назвою близькою до місця спалаху річки в тодішньому Заїрі.

Для виявлення Еболи була створена ціла мережа, що зв'язала віддалені райони африканських тропічних лісів з передовими західними лабораторіями.

Сьогодні ж Захід змушений покладатися на африканських вчених з Конго та інших країн, розраховуючи на те, що вони стануть передовими правоохоронцями, що попереджають про майбутні хвороби.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.