Догори
Дати відгук

«Just миль it»: стартувала кампанія про необхідність правильної гігієни рук

15 жовтня відзначають Всесвітній день миття рук

1 хв на прочитання15 Жовтня 2021, 14:34
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

За статистикою кожні 30 хвилин людина стикається з майже 840 000 мікробами. При цьому лише 5% людей миють руки правильно. 33% не користуються милом, більшість миє руки упродовж лише 6 секунд. Часто люди у полоні міфів недооцінюють ризики. Та на 10% кредитних карт, 14% банкнот і 16% мобільних телефонів є залишки фекалій (кишкової флори). Такі дані наводить НСЗУ, анонсуючи проект про важливість мити руки.

До Всесвітнього дня миття рук, який відзначають 15 жовтня НДСЛ Охматдит разом із відомим футболістом Андрієм П'ятовим запускає соціальну кампанію «Just миль it» про необхідність правильної гігієни рук.

Головним героєм став Андрій П'ятов, відомий український воротар, капітан Національної збірної України з футболу. Його руки відіграють ключову роль у захисті воріт від голу. Водночас кожна людина теж може скористатися своїми руками для захисту — від шкідливих мікроорганізмів!

Правильне миття рук може видалити до 90% мікробів. Критично мити руки після відвідин вбиральні та перед приготуванням та споживанням їжі.

У медзакладах гігієна рук набуває зовсім іншого значення. Адже люди можуть стати джерелом поширення стійких до антибіотиків мікроорганізмів, що спричиняють смертельні захворювання. Чисті руки лікарів можуть у прямому сенсі врятувати життя.

До слова, науковці попереджають про твіндемію: імунітету серед населення фактично немає.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.