Їжте на здоров’я: лікарі переглянули своє ставлення до сала

1 хв на прочитання09 Травня 2022, 22:59

Сало навіть містить вітамін D.

Раніше медики негативно ставилися до свинячого сала через його високу калорійність та значний вміст у ньому холестерину, який, як передбачалося, погано впливає на стан судин. Утім, подальші дослідження ролі холестерину в організмі різко змінили ставлення лікарів до цього препарату. Про це розповів лікар-невролог Дмитро Шубін.

«Без холестерину не проживеш. Холестерин створює всі мембрани всіх клітин в організмі людини, утримуючи жири у пластичному стані. Друге — холестерин є попередником статевих гормонів, зокрема чоловічих», — пояснює Шубін.

Фахівець уточнює, що в 100 г сала міститься приблизно 50 % добової норми холестерину, а також вітамін D. Рекомендована добова доза цього продукту — 12 г.

Проте лікар застерігає від вживання сала із хлібом, оскільки вуглевод із комбінацією жиру дає ожиріння.

До слова, альтернатива соняшниковій олії є, причому не одна: з чого і як можна вибирати.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: