Ділимося нескладними рецептами корисних супів, які працюють як натуральні жироспалювачі.
Розповідаємо, як приготувати низькокалорійні та дуже смачні супи, ідеальні для обіду та фігури.
Гарбузовий суп на курячому бульйоні
Інгредієнти (на 4 порції):
1 великий гарбуз;
4 чашки нежирного курячого бульйону;
1 маленька цибулина, нарізана кубиками;
1 столова ложка подрібненого свіжого імбиру;
1 зелене яблуко (попередньо очистити від шкірки, витягнути серцевину та дрібно нарізати);
щіпка меленого мускатного горіха;
оливкова олія, сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 180 °C.
Розріжте гарбуз навпіл і вискоблить насіння. Натріть половинки невеликою кількістю оливкової олії, приправте горіхом мускатним, сіллю і перцем. Покладіть на лист і запікайте 35-40 хвилин. Потім відкладіть остигати.
Нагрійте велику каструлю на середньому вогні. Покладіть усередину нарізані цибулину та яблуко. Готуйте 3-5 хвилин.
Коли гарбуз досить охолоне, вискребіть м’якоть і покладіть його у великий блендер чи кухонний комбайн. Туди ж додайте нагріті цибулину та яблуко. Залийте всі 2 чашками бульйону і збийте до однорідної маси.
Поверніть пюре в каструлю, влийте бульйон і доведіть до кипіння. Додайте ще трохи солі, перцю та мускатного горіха. Суп готовий!
Італійський суп із фрикадельками
Інгредієнти (на 4 порції):
450 г яловичого фаршу;
2 середні яйця;
1 нарізана цибулина;
2 моркви, очищені та нарізані;
2 нарізані палички селери;
8 чашок нежирного курячого бульйону;
1/4 склянки панірувальних сухарів;
1/2 склянки тертого сиру пармезану;
1/2 столової ложки оливкової олії;
сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
Змішайте в глибокій мисці фарш, яйця, панірувальні сухарі, сир, сіль та перець. Сформуйте з суміші, що вийшла, невеликі фрикадельки.
Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на середньому вогні.
Додайте в каструлю цибулю, моркву та селеру і тушкуйте близько 5 хвилин.
Влийте до овочів бульйон і доведіть до кипіння.
Зменшіть вогонь до мінімуму та додайте фрикадельки. Варіть 8-10 хвилин, до готовності м’яса.
За бажання додайте ще солі та перцю і можете подавати.
Грибний суп на кокосовому молоці
Інгредієнти (на 4 порції):
400 г дрібно нарізаних печериць;
1 склянка кокосового молока;
3 столові ложки кокосової олії;
1 цибулина, нарізана кубиками;
1 подрібнений зубчик часнику;
1/4 склянки борошна;
2 склянки нежирного курячого бульйону;
1/2 чайної ложки чебрецю;
1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха;
1/2 чайної ложки естрагону;
сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
Нагрійте кокосове масло у великій каструлі на середньому вогні.
Додайте гриби, цибулю та часник і готуйте, періодично помішуючи, близько 5 хвилин.
Додати борошно, курячий бульйон, кокосове молоко і варити ще близько 5 хвилин.
Приправте чебрецем, мускатним горіхом, естрагоном, сіллю та перцем і доведіть до кипіння.
Вимкніть вогонь і за допомогою занурювального блендера перетворите суп у пюре однорідної консистенції. Можете подавати!
Гарбузово-чечевичний суп з каррі
Інгредієнти (на 4 порції):
1 чашка промитої зеленої чи червоної сочевиці;
1 банка (450 г) гарбузового пюре (можна купити готове консервоване або заздалегідь зробити самостійно);
1 столова ложка порошку карі;
1 нарізана біла цибулина;
1 очищена та нарізана морква;
1/2 столової ложки тертого імбиру свіжого;
1/2 столової ложки оливкової олії;
3 подрібнені зубчики часнику;
3 склянки овочевого бульйону;
1 банка кокосового молока;
сіль, перець, а також свіжа зелень і грецький йогурт як топінг.
Спосіб приготування:
Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на середньому вогні. Потім додайте цибулю, моркву та часник. Обсмажуйте протягом 3-5 хвилин. Зменшіть вогонь, додайте імбир та каррі, перемішайте.
Додайте в каструлю бульйон, кокосове молоко, сочевицю, гарбузове пюре, сіль та перець.
Доведіть до кипіння, потім знову зменшіть вогонь і варіть 30 хвилин.
Зніміть суп з вогню та подавайте, прикрасивши зеленню та йогуртом.