Їжте і худніть: 4 найкращі супи для спалювання жиру
Ділимося нескладними рецептами корисних супів, які працюють як натуральні жироспалювачі.

Розповідаємо, як приготувати низькокалорійні та дуже смачні супи, ідеальні для обіду та фігури.
Гарбузовий суп на курячому бульйоні
Інгредієнти (на 4 порції):
- 1 великий гарбуз;
- 4 чашки нежирного курячого бульйону;
- 1 маленька цибулина, нарізана кубиками;
- 1 столова ложка подрібненого свіжого імбиру;
- 1 зелене яблуко (попередньо очистити від шкірки, витягнути серцевину та дрібно нарізати);
- щіпка меленого мускатного горіха;
- оливкова олія, сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °C.
- Розріжте гарбуз навпіл і вискоблить насіння. Натріть половинки невеликою кількістю оливкової олії, приправте горіхом мускатним, сіллю і перцем. Покладіть на лист і запікайте 35-40 хвилин. Потім відкладіть остигати.
- Нагрійте велику каструлю на середньому вогні. Покладіть усередину нарізані цибулину та яблуко. Готуйте 3-5 хвилин.
- Коли гарбуз досить охолоне, вискребіть м’якоть і покладіть його у великий блендер чи кухонний комбайн. Туди ж додайте нагріті цибулину та яблуко. Залийте всі 2 чашками бульйону і збийте до однорідної маси.
- Поверніть пюре в каструлю, влийте бульйон і доведіть до кипіння. Додайте ще трохи солі, перцю та мускатного горіха. Суп готовий!
Італійський суп із фрикадельками
Інгредієнти (на 4 порції):
- 450 г яловичого фаршу;
- 2 середні яйця;
- 1 нарізана цибулина;
- 2 моркви, очищені та нарізані;
- 2 нарізані палички селери;
- 8 чашок нежирного курячого бульйону;
- 1/4 склянки панірувальних сухарів;
- 1/2 склянки тертого сиру пармезану;
- 1/2 столової ложки оливкової олії;
- сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Змішайте в глибокій мисці фарш, яйця, панірувальні сухарі, сир, сіль та перець. Сформуйте з суміші, що вийшла, невеликі фрикадельки.
- Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на середньому вогні.
- Додайте в каструлю цибулю, моркву та селеру і тушкуйте близько 5 хвилин.
- Влийте до овочів бульйон і доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь до мінімуму та додайте фрикадельки. Варіть 8-10 хвилин, до готовності м’яса.
- За бажання додайте ще солі та перцю і можете подавати.
Грибний суп на кокосовому молоці
Інгредієнти (на 4 порції):
- 400 г дрібно нарізаних печериць;
- 1 склянка кокосового молока;
- 3 столові ложки кокосової олії;
- 1 цибулина, нарізана кубиками;
- 1 подрібнений зубчик часнику;
- 1/4 склянки борошна;
- 2 склянки нежирного курячого бульйону;
- 1/2 чайної ложки чебрецю;
- 1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха;
- 1/2 чайної ложки естрагону;
- сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Нагрійте кокосове масло у великій каструлі на середньому вогні.
- Додайте гриби, цибулю та часник і готуйте, періодично помішуючи, близько 5 хвилин.
- Додати борошно, курячий бульйон, кокосове молоко і варити ще близько 5 хвилин.
- Приправте чебрецем, мускатним горіхом, естрагоном, сіллю та перцем і доведіть до кипіння.
- Вимкніть вогонь і за допомогою занурювального блендера перетворите суп у пюре однорідної консистенції. Можете подавати!
Гарбузово-чечевичний суп з каррі
Інгредієнти (на 4 порції):
- 1 чашка промитої зеленої чи червоної сочевиці;
- 1 банка (450 г) гарбузового пюре (можна купити готове консервоване або заздалегідь зробити самостійно);
- 1 столова ложка порошку карі;
- 1 нарізана біла цибулина;
- 1 очищена та нарізана морква;
- 1/2 столової ложки тертого імбиру свіжого;
- 1/2 столової ложки оливкової олії;
- 3 подрібнені зубчики часнику;
- 3 склянки овочевого бульйону;
- 1 банка кокосового молока;
- сіль, перець, а також свіжа зелень і грецький йогурт як топінг.
Спосіб приготування:
- Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на середньому вогні. Потім додайте цибулю, моркву та часник. Обсмажуйте протягом 3-5 хвилин. Зменшіть вогонь, додайте імбир та каррі, перемішайте.
- Додайте в каструлю бульйон, кокосове молоко, сочевицю, гарбузове пюре, сіль та перець.
- Доведіть до кипіння, потім знову зменшіть вогонь і варіть 30 хвилин.
- Зніміть суп з вогню та подавайте, прикрасивши зеленню та йогуртом.
Більше з розділу Здоров'я

Свято для всіх: 20 серпня – офіційний привід полінуватися
2 хв на прочитання3 години тому

Кровопивці під прикриттям: усе, що ви не знали (або боялися запитати) про москітів
2 хв на прочитання5 годин тому

Посадовців лікарні підозрюють у розтраті 20 млн грн, виділених на лікування немовлят
1 хв на прочитанняВчора

Амброзія: небезпека для здоров'я та врожаю. Як захиститися від алергії та знищити бур’ян
2 хв на прочитанняВчора
Українець встановив світовий рекорд, перепливши Ла-Манш на спині
1 хв на прочитанняВчора
Вода на пляжах Житомирщини небезпечна для купання: фахівці виявили критичне забруднення
2 хв на прочитанняВчора
Від аналогового до цифрового: ШІ пише медичні нотатки, щоб лікарі рятували життя швидше
2 хв на прочитанняВчора
Україна увійшла до трійки лідерів на Всесвітніх іграх-2025, виборовши 44 медалі
1 хв на прочитання18 Серпня 2025
Більше з GreenPost

Група «Епіцентр» та Урбанські побудують зерновий термінал у порту «Південний»
2 хв на прочитання34 хвилини тому

Масштабна зачистка на Миколаївщині: 20 посадовцям оголосили підозри у розкраданнях на 364 млн грн
2 хв на прочитання2 години тому

Від вазона до газона: як сансевієрія стала неочікуваною окрасою ділянок
2 хв на прочитання4 години тому

Лісова золота таємниця: варення з шишок
1 хв на прочитання10 годин тому
Місяць — найкращий садівник? Як космічні ритми впливають на ваш урожай
2 хв на прочитання11 годин тому
Гороскоп кохання на 20 серпня: що 27-й місячний день принесе вашим стосункам
2 хв на прочитанняВчора
Натуральний твердий сир за 15 хвилин: простий рецепт у мікрохвильовці
1 хв на прочитанняВчора
У Києві проведуть безкоштовні екскурсії до Дня Незалежності
1 хв на прочитанняВчора