Догори
Дати відгук

Їжте і худніть: 4 найкращі супи для спалювання жиру

Ділимося нескладними рецептами корисних супів, які працюють як натуральні жироспалювачі.

3 хв на прочитання28 Червня 2023, 12:20
Поділитись:

Розповідаємо, як приготувати низькокалорійні та дуже смачні супи, ідеальні для обіду та фігури.

Гарбузовий суп на курячому бульйоні

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 1 великий гарбуз;
  • 4 чашки нежирного курячого бульйону;
  • 1 маленька цибулина, нарізана кубиками;
  • 1 столова ложка подрібненого свіжого імбиру;
  • 1 зелене яблуко (попередньо очистити від шкірки, витягнути серцевину та дрібно нарізати);
  • щіпка меленого мускатного горіха;
  • оливкова олія, сіль та перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 °C.
  2. Розріжте гарбуз навпіл і вискоблить насіння. Натріть половинки невеликою кількістю оливкової олії, приправте горіхом мускатним, сіллю і перцем. Покладіть на лист і запікайте 35-40 хвилин. Потім відкладіть остигати.
  3. Нагрійте велику каструлю на середньому вогні. Покладіть усередину нарізані цибулину та яблуко. Готуйте 3-5 хвилин.
  4. Коли гарбуз досить охолоне, вискребіть м’якоть і покладіть його у великий блендер чи кухонний комбайн. Туди ж додайте нагріті цибулину та яблуко. Залийте всі 2 чашками бульйону і збийте до однорідної маси.
  5. Поверніть пюре в каструлю, влийте бульйон і доведіть до кипіння. Додайте ще трохи солі, перцю та мускатного горіха. Суп готовий!

Італійський суп із фрикадельками

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 450 г яловичого фаршу;
  • 2 середні яйця;
  • 1 нарізана цибулина;
  • 2 моркви, очищені та нарізані;
  • 2 нарізані палички селери;
  • 8 чашок нежирного курячого бульйону;
  • 1/4 склянки панірувальних сухарів;
  • 1/2 склянки тертого сиру пармезану;
  • 1/2 столової ложки оливкової олії;
  • сіль та перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте в глибокій мисці фарш, яйця, панірувальні сухарі, сир, сіль та перець. Сформуйте з суміші, що вийшла, невеликі фрикадельки.
  2. Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на середньому вогні.
  3. Додайте в каструлю цибулю, моркву та селеру і тушкуйте близько 5 хвилин.
  4. Влийте до овочів бульйон і доведіть до кипіння.
  5. Зменшіть вогонь до мінімуму та додайте фрикадельки. Варіть 8-10 хвилин, до готовності м’яса.  
  6. За бажання додайте ще солі та перцю і можете подавати.

Грибний суп на кокосовому молоці

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 400 г дрібно нарізаних печериць;
  • 1 склянка кокосового молока;
  • 3 столові ложки кокосової олії;
  • 1 цибулина, нарізана кубиками;
  • 1 подрібнений зубчик часнику;
  • 1/4 склянки борошна;
  • 2 склянки нежирного курячого бульйону;
  • 1/2 чайної ложки чебрецю;
  • 1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха;
  • 1/2 чайної ложки естрагону;
  • сіль та перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте кокосове масло у великій каструлі на середньому вогні.
  2. Додайте гриби, цибулю та часник і готуйте, періодично помішуючи, близько 5 хвилин.
  3. Додати борошно, курячий бульйон, кокосове молоко і варити ще близько 5 хвилин.
  4. Приправте чебрецем, мускатним горіхом, естрагоном, сіллю та перцем і доведіть до кипіння.
  5. Вимкніть вогонь і за допомогою занурювального блендера перетворите суп у пюре однорідної консистенції. Можете подавати!

Гарбузово-чечевичний суп з каррі

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 1 чашка промитої зеленої чи червоної сочевиці;
  • 1 банка (450 г) гарбузового пюре (можна купити готове консервоване або заздалегідь зробити самостійно);
  • 1 столова ложка порошку карі;
  • 1 нарізана біла цибулина;
  • 1 очищена та нарізана морква;
  • 1/2 столової ложки тертого імбиру свіжого;
  • 1/2 столової ложки оливкової олії;
  • 3 подрібнені зубчики часнику;
  • 3 склянки овочевого бульйону;
  • 1 банка кокосового молока;
  • сіль, перець, а також свіжа зелень і грецький йогурт як топінг.

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на середньому вогні. Потім додайте цибулю, моркву та часник. Обсмажуйте протягом 3-5 хвилин. Зменшіть вогонь, додайте імбир та каррі, перемішайте.
  2. Додайте в каструлю бульйон, кокосове молоко, сочевицю, гарбузове пюре, сіль та перець.
  3. Доведіть до кипіння, потім знову зменшіть вогонь і варіть 30 хвилин.
  4. Зніміть суп з вогню та подавайте, прикрасивши зеленню та йогуртом.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: Україна й Азербайджан підписали Меморандум про співпрацю у питаннях захисту довкілля / Міндовкілля
Україна та Азербайджан поглиблюють співпрацю у питаннях захисту довкілля
1 хв на прочитання46 хвилин тому
Каспійський тюлень. Зображення згенеровано ШІ
На берег Каспійського моря викинуло майже 2 000 мертвих тюленів — ось що відомо про причини смерті
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративне / club4paws.ua
День гуманного суспільства: що передбачає ініціатива?
4 хв на прочитання2 години тому
Як працює система торгівлі квотами на викиди
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
2 хв на прочитання3 години тому
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитання3 години тому
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
1 хв на прочитання4 години тому
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитання5 годин тому
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
1 хв на прочитання6 годин тому