Їжте і худніть: 4 найкращі супи для спалювання жиру
Ділимося нескладними рецептами корисних супів, які працюють як натуральні жироспалювачі.

Розповідаємо, як приготувати низькокалорійні та дуже смачні супи, ідеальні для обіду та фігури.
Гарбузовий суп на курячому бульйоні
Інгредієнти (на 4 порції):
- 1 великий гарбуз;
- 4 чашки нежирного курячого бульйону;
- 1 маленька цибулина, нарізана кубиками;
- 1 столова ложка подрібненого свіжого імбиру;
- 1 зелене яблуко (попередньо очистити від шкірки, витягнути серцевину та дрібно нарізати);
- щіпка меленого мускатного горіха;
- оливкова олія, сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °C.
- Розріжте гарбуз навпіл і вискоблить насіння. Натріть половинки невеликою кількістю оливкової олії, приправте горіхом мускатним, сіллю і перцем. Покладіть на лист і запікайте 35-40 хвилин. Потім відкладіть остигати.
- Нагрійте велику каструлю на середньому вогні. Покладіть усередину нарізані цибулину та яблуко. Готуйте 3-5 хвилин.
- Коли гарбуз досить охолоне, вискребіть м’якоть і покладіть його у великий блендер чи кухонний комбайн. Туди ж додайте нагріті цибулину та яблуко. Залийте всі 2 чашками бульйону і збийте до однорідної маси.
- Поверніть пюре в каструлю, влийте бульйон і доведіть до кипіння. Додайте ще трохи солі, перцю та мускатного горіха. Суп готовий!
Італійський суп із фрикадельками
Інгредієнти (на 4 порції):
- 450 г яловичого фаршу;
- 2 середні яйця;
- 1 нарізана цибулина;
- 2 моркви, очищені та нарізані;
- 2 нарізані палички селери;
- 8 чашок нежирного курячого бульйону;
- 1/4 склянки панірувальних сухарів;
- 1/2 склянки тертого сиру пармезану;
- 1/2 столової ложки оливкової олії;
- сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Змішайте в глибокій мисці фарш, яйця, панірувальні сухарі, сир, сіль та перець. Сформуйте з суміші, що вийшла, невеликі фрикадельки.
- Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на середньому вогні.
- Додайте в каструлю цибулю, моркву та селеру і тушкуйте близько 5 хвилин.
- Влийте до овочів бульйон і доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь до мінімуму та додайте фрикадельки. Варіть 8-10 хвилин, до готовності м’яса.
- За бажання додайте ще солі та перцю і можете подавати.
Грибний суп на кокосовому молоці
Інгредієнти (на 4 порції):
- 400 г дрібно нарізаних печериць;
- 1 склянка кокосового молока;
- 3 столові ложки кокосової олії;
- 1 цибулина, нарізана кубиками;
- 1 подрібнений зубчик часнику;
- 1/4 склянки борошна;
- 2 склянки нежирного курячого бульйону;
- 1/2 чайної ложки чебрецю;
- 1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха;
- 1/2 чайної ложки естрагону;
- сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Нагрійте кокосове масло у великій каструлі на середньому вогні.
- Додайте гриби, цибулю та часник і готуйте, періодично помішуючи, близько 5 хвилин.
- Додати борошно, курячий бульйон, кокосове молоко і варити ще близько 5 хвилин.
- Приправте чебрецем, мускатним горіхом, естрагоном, сіллю та перцем і доведіть до кипіння.
- Вимкніть вогонь і за допомогою занурювального блендера перетворите суп у пюре однорідної консистенції. Можете подавати!
Гарбузово-чечевичний суп з каррі
Інгредієнти (на 4 порції):
- 1 чашка промитої зеленої чи червоної сочевиці;
- 1 банка (450 г) гарбузового пюре (можна купити готове консервоване або заздалегідь зробити самостійно);
- 1 столова ложка порошку карі;
- 1 нарізана біла цибулина;
- 1 очищена та нарізана морква;
- 1/2 столової ложки тертого імбиру свіжого;
- 1/2 столової ложки оливкової олії;
- 3 подрібнені зубчики часнику;
- 3 склянки овочевого бульйону;
- 1 банка кокосового молока;
- сіль, перець, а також свіжа зелень і грецький йогурт як топінг.
Спосіб приготування:
- Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на середньому вогні. Потім додайте цибулю, моркву та часник. Обсмажуйте протягом 3-5 хвилин. Зменшіть вогонь, додайте імбир та каррі, перемішайте.
- Додайте в каструлю бульйон, кокосове молоко, сочевицю, гарбузове пюре, сіль та перець.
- Доведіть до кипіння, потім знову зменшіть вогонь і варіть 30 хвилин.
- Зніміть суп з вогню та подавайте, прикрасивши зеленню та йогуртом.
Більше з розділу Здоров'я

Чесно про здоров’я, підтримку і життя після репродуктивного віку
3 хв на прочитанняВчора

В Україні бракує вакцин проти грипу: чого очікувати
2 хв на прочитання17 Жовтня 2025

Всесвітній день травм: коли краще бути обізнаним, ніж досвідченим
3 хв на прочитання17 Жовтня 2025

Ковтання сперми: чи безпечно це і чи є користь для організму — пояснює лікарка
2 хв на прочитання16 Жовтня 2025
На якій відстані дивитися телевізор, щоб зберегти здоров’я очей
3 хв на прочитання16 Жовтня 2025
Алергія — не вирок, а виклик: чому важливо знати більше про невидиму епідемію
3 хв на прочитання16 Жовтня 2025
Сьогодні у медичній сфері святкують дні реанімації серця, анестезіолога та хребта
2 хв на прочитання16 Жовтня 2025
Священник із Тернопільщини розробив мобільний додаток «Моя Сповідь»
1 хв на прочитання15 Жовтня 2025
Більше з GreenPost

Підготовка компосту до морозів: активація дріжджами
1 хв на прочитанняВчора

Рудні багатства України та місця їх зосередження
1 хв на прочитанняВчора

Уряд створив Координаційний штаб захисту енергетики
1 хв на прочитанняВчора

"Укренерго" запровадило аварійні відключення світла в окремих областях 18 жовтня
1 хв на прочитанняВчора
Дощі, мокрий сніг та поривчастий вітер - прогноз погоди на 19 жовтня
1 хв на прочитанняВчора
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на неділю, 19 жовтня 2025 року
4 хв на прочитанняВчора
Угоду досягнуто: українські енергетики відновлюють лінії живлення Запорізької АЕС
1 хв на прочитанняВчора
Європейський день боротьби з торгівлею людьми: разом проти експлуатації
2 хв на прочитанняВчора