Догори
Дати відгук

Їжа для хребта: як зміцнити спину

Купувати потрібно темні, зморщені та непривабливі сухофрукти.

2 хв на прочитання30 Січня 2022, 07:51
Поділитись:

Масажист Іван Яріш розповідає, які елементи необхідні для здоров’я хребта та з яких продуктів їх можна отримати.

Він наголошує, що особливу увагу слід приділити кальцію. Адже у нашому скелеті цього мінералу майже 90 %. Дефіцит кальцію позначається на роботі нервової системи, а також спинного мозку.

Життєво необхідні здоров'ю хребта такі мінерали, як фосфор, магній, марганець. Вони допомагають регулювати обмін речовин, переносити кисень у клітинах крові. Також у цих процесах беруть участь вітаміни A та D.

«Жоден вітамін не можна викинути з раціону без шкоди здоров'ю. Але наш хребет особливо потребує вітамінів A, C, D», — підкреслює Іван Яріш.

Він нагадує, що вітаміни A та D — головні помічники для зміцнення кісток. Вони допомагають засвоювати нам фосфор та кальцій. Без них обмін цих вітамінів практично неможливий. Якщо у вашому організмі тривала нестача A і D, то на вас неминуче чекає остеопороз.

Вітамін C потрібно вживати щодня, він допомагає живити колагенові структури.

Також група вітамінів B регулює роботу м’язів, вона підтримує наш організм у тонусі.

Масажист рекомендує вживати сухофрукти — адже вони містять корисні цукри (глюкозу та фруктозу), є висококалорійними, тому можуть швидко відновити втрачену енергію.

  • До складу інжиру входять вітаміни групи B і C, велика кількість кальцію, магнію та фосфору.
  • У чорносливі можна знайти всю групу вітамінів B, і навіть A, C, E і K. У ньому є кальцій, магній, фосфор, залізо, натрій та цинк.
  • У куразі — органічні кислоти, фосфор та кальцій, вітамін B5, а також залізо та каротин.

Вживати їх потрібно протягом півтора місяця перед сном у певній пропорції: по одному плоду інжиру та чорносливу та 5 плодів кураги.

Іван Яріш попереджає, що купувати потрібно темні, зморщені та непривабливі сухофрукти. Річ у тім, що красива і яскрава курага або чорнослив виходять такими завдяки діоксиду сірки, яким їх обробляють перед продажем.

Ми вже писали про біль у спині: швидка допомога офісникам, водіям і фрілансерам (ФОТО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost