Їсти, щоб жити: кардіолог радить, які п’ять овочів слід додати до раціону для здоров’я серця
Це не лише корисно, а й бюджетно.
Лікар-кардіолог Наталія Іванюк запевняє, що для здоров'я серця потрібно обов'язково додати до свого раціону лише п’ять овочів.
Гарбуз: кальцій і магній, які він містить, зміцнюють серцевий м'яз, знижують тиск. Насіння запобігає ішемічній хворобі серця.
Броколі знижує ризик виникнення інфарктів та інсультів, а також сприяє виведенню холестерину з організму.
Морква знижує рівень холестерину в крові. Крім того, регулярно вживаючи її, можна знизити ймовірність настання інсульту.
Перець багатий на вітаміни А і С, а також біофлавоноїди, які зміцнюють кровоносні судини, роблячи їх пружними і більш пристосованими до коливань кров'яного тиску. Перець також знижує рівень холестерину та кількість фібрину в крові (згустки цього білка формують тромби).
Калій, магній і В9, що містяться в буряках, запобігають утворенню згустків у кровоносній системі і не допускають відкладення жирових бляшок на стінках судин. Завдяки цим мікроелементам знижується ризик розвитку інфаркту та інсульту.