- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Їсти, щоб схуднути: дієтолог розповіла про продукти з негативною калорійністю
Їсти, щоб схуднути: дієтолог розповіла про продукти з негативною калорійністю
Сприготування відіграє велику роль
Лікар-дієтолог Ірина Писарєва розповіла про продукти, які мають нульову та негативну калорійність. Йдеться про їжу, на перетравлення якої витрачається стільки ж чи більше калорій, ніж у них міститься.
Це зелень, огірки, водорості, селера, капуста, спаржа, кабачки.
— Наприклад, у шматочку огірка 10 ккал, а на пережовування та перетравлення ми витрачаємо 15 ккал — виходить продукт із негативною калорійністю. Ця інформація корисна для тих, хто має намір схуднути, тому що при схудненні не потрібно сидіти на голодній дієті. Достатньо до свого раціону включати у великій кількості продукти, які мають нульову калорійність, — зазначила лікарка.
Те, що продукти з негативною калорійністю спалюють жир, є міфом. Зелень, огірки, водорості та інші продукти прискорюють метаболізм і покращують травлення.
Зрозуміло, спосіб приготування відіграє велику роль, і якщо кабачки обваляти в борошні та посмажити у великій кількості олії, вони перестануть бути дієтичним продуктом. Як і салат з огірків і зелені, щедро присмачений майонезом.
За словами дієтолога Ірини Бєлової, зараз часто згадують так звані продукти з нульовою або навіть негативною калорійністю. Вона наводить такий перелік:
- Білокачанна капуста.
- Кольорова капуста.
- Броколі.
- Селера.
- Помідори.
- Огірки.
- Солодкий перець.
- Спаржа.
Десять продуктів майже без калорій:
- Вода (0 кал) та зелений чай (5 кал / 100г)
- Помідор (18 кал)
- Капуста (25 кал)
- Солодкий перець (30 кал)
- Кабачок (17кал)
- Селера (16 кал)
- Гриби (27-40)
- Апельсин (47 кал)
- Родзинки та інші сухофрукти
- Грецький йогурт
- Темний шоколад
- Цільнозерновий хліб
- Салатні заправки
- Горіхи кеш’ю та пекан
- Оливкова олія