Їм здорову їжу і не худну: лікарка-дієтолог розповіла в чому причини стійкості ваги

1 хв на прочитання17 Жовтня 2021, 06:54
Фото ілюстративне

Енергетичний баланс у рівновазі - вага стабільна.

Людина  намагається обирати серед усієї маси продуктів ті, які є біологічно цінними, несуть у собі поживу для  організму, користь та є низькокалорійними, але втратити вагу не виходить. У чому причина?

За словами лікарки-терапевта, дієтолога Людмили Паламарчук,  овочі, ягоди зелень, фрукти, бобові, крупи, злаки, рибу м'ясо, морепродукти, нерафіновану олію, горіхи, молочні і кисломолочні продукти є  фундаментом нашого здоров'я і довголіття.

"Але, щоб вага знижувалася- потрібен ще і дефіцит калорій. Наприклад, ви витрачаєте 1700 ккал щодня і вживаєте (хоч і з корисними продуктами) також 1700ккал щодня. Енергетичний баланс у рівновазі - вага стабільна. Щоб худнути, вам потрібно вживати менше на 200-300 ккал щодня. Наприклад, з'їдати на одне яблуко і скибку хліба менше. Але регулярно. І тоді побачите ефект", - зазначає дієтолог.

Або ж, за словами лікарки, слід збільшити витрати енергії. Адже наше тіло любить рух і потребує руху. Тому пробіжка, скандинавська ходьба, тренування в залі тощо однозначно підуть вам на користь.

До слова, грип на порозі. Як поєднати вакцину із щепленням проти коронавірусу.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: