Людина намагається обирати серед усієї маси продуктів ті, які є біологічно цінними, несуть у собі поживу для організму, користь та є низькокалорійними, але втратити вагу не виходить. У чому причина?
За словами лікарки-терапевта, дієтолога Людмили Паламарчук, овочі, ягоди зелень, фрукти, бобові, крупи, злаки, рибу м'ясо, морепродукти, нерафіновану олію, горіхи, молочні і кисломолочні продукти є фундаментом нашого здоров'я і довголіття.
"Але, щоб вага знижувалася- потрібен ще і дефіцит калорій. Наприклад, ви витрачаєте 1700 ккал щодня і вживаєте (хоч і з корисними продуктами) також 1700ккал щодня. Енергетичний баланс у рівновазі - вага стабільна. Щоб худнути, вам потрібно вживати менше на 200-300 ккал щодня. Наприклад, з'їдати на одне яблуко і скибку хліба менше. Але регулярно. І тоді побачите ефект", - зазначає дієтолог.
Або ж, за словами лікарки, слід збільшити витрати енергії. Адже наше тіло любить рух і потребує руху. Тому пробіжка, скандинавська ходьба, тренування в залі тощо однозначно підуть вам на користь.
До слова, грип на порозі. Як поєднати вакцину із щепленням проти коронавірусу.