Догори
Дати відгук

Європейська медагенція визнала, що тромбози в людей стали наслідками щеплення вакциною AstraZeneca

Однак, що викликає таку реакцію, медики досі не знають й будуть з'ясовувати, як це відбувається

2 хв на прочитання06 Квітня 2021, 19:15
Фото REUTERS - Європейська медагенція визнала, що тромбози в людей стали наслідками щеплення Фото REUTERS - Європейська медагенція визнала, що тромбози в людей стали наслідками щеплення
Поділитись:

Представник Європейського медичного агентства (EMA) заявив про зв'язок між вакциною AstraZeneca і виникненням тромбів у окремих вакцинованих людей. Про це повідомляє "Il Messaggero".

"На мій погляд, зараз ми можемо це сказати, очевидний зв'язок з вакциною. Однак, що викликає таку реакцію, ми досі не знаємо. Ці церебральні тромбози з недостатністю тромбоцитів, мабуть, є основним фактором, що вимагає дослідження. У підсумку: в найближчі кілька годин ми скажемо, що зв'язок існує, але нам ще належить зрозуміти, як це відбувається", - сказав глава відділу вакцинації EMA Марко Кавалері.

За його словами, серед вакцинованих молодих людей більше випадків церебрального тромбозу з дефіцитом тромбоцитів, ніж очікували в ЕМА.

"Наш процес оцінки ще далекий від завершення. Річ у тім, що на цьому тижні ми почнемо давати деякі попередні визначення, але навряд чи у нас вийде вказати вікові обмеження, як це зробили різні країни. З тієї простої причини, що ми є регулюючим органом і повинні мати дуже точні дані про співвідношення ризику і користі", - сказав Кавалері.

Нагадаємо, жертвами тромбозів після вакцинації британською вакциною стало понад 40 людей у Європі. Використання вакцини призупинили у низці країн. Серед них — Данія, Норвегія, Італія, Австрія, Румунія, Болгарія, Німеччина, Франція, Іспанія, ПАР, Таїланд та інші, але у деяких країнах Європи поновили його використання наприкінці березня. У самій AstraZeneca заявили, що випадки тромбозу у щеплених від COVID-19 не пов'язані з вакцинацією. В ЄС також заявили, що не бачать зв'язку між щепленням вакциною AstraZeneca і випадками тромбозу.

Крім того, проплачені Україною ще 1,5 млн доз індійської вакцини МОЗ намагається вибити в Індії. За них заплатила держава. Але за чутками у ЗМІ українська сторона отримає їх не раніше осені цього року. До цього наша країна отримала лише 500 тис. доз.

Нагадаємо, у Чернівцях фармацевт помер через декілька днів після щеплення індійською вакциною, а до цього така ж трагедія сталася з військовою на Одещині. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання4 години тому
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитанняВчора
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитанняВчора
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитанняВчора
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитанняВчора