Догори
Дати відгук

В Україну до кінця дня доставлять перші 215 тис. доз китайської вакцини — Степанов

Крім того, проплачені Україною ще 1,5 млн доз індійської вакцини МОЗ намагається вибити в Індії

1 хв на прочитання25 Березня 2021, 17:45
В Україну до кінця дня доставлять перші 215 тис. доз китайської вакцини В Україну до кінця дня доставлять перші 215 тис. доз китайської вакцини
Поділитись:

У четвер, 25 березня, в Україну прибуде перша партія вакцин CoronaVac від ковіду виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час пресконференції на тему «Перша трансплантація нирки в найбільшій дитячій лікарні України НДСЛ «Охматдит».

«Очікуємо на 215 тис. доз. Вакцина буде використовуватися безкоштовно. Це перша партія з нашого загального контракту на 1913 тис. доз. Зараз ми намагаємося збільшити кількість вакцин, які будемо закуповувати, в тому числі виробництва компанії Sinovac», — зазначив очільник МОЗ.

Крім того, Степанов прокоментував інформацію стосовно того, що Індія тимчасово призупинила експорт вакцин CoviShield (AstraZeneca).

«Стосовно CoviShield, я про це говорив, для того, щоб отримати постачання, ми очікуємо на дозвіл уряду Індії на експорт вакцини», — сказав він.

За його словами, проводиться робота в цьому питанні, щоб Україна отримала 1,5 млн законтрактованих доз. За них заплатила держава. До цього наша країна отримала лише 500 тис. доз.

Нагадаємо, у Чернівцях фармацевт помер через декілька днів після щеплення індійською вакциною, а до цього така ж трагедія сталася з військовою на Одещині. Через інформаційну кампанію проти цього препарату в Україні, індійський виробник відмовляється поставляти наступну партію вакцини.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.