Догори
Дати відгук

У Чернівцях фармацевт помер через кілька днів після щеплення індійською вакциною

Через інформаційну кампанію проти цього препарату в Україні, індійський виробник відмовляється поставляти наступну партію вакцини

3 хв на прочитання24 Березня 2021, 22:12
Фармацевт помер через кілька днів після щеплення індійською вакциною Фармацевт помер через кілька днів після щеплення індійською вакциною
Поділитись:

У середу, 24 березня, в міській клінічній лікарні №3 у Чернівцях помер фармацевт аптеки військового госпіталю, якого декілька днів тому вакцинували проти ковіду. Попередня причина смерті — гострий мозковий інсульт. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

За попередньою інформацією, чоловік мав важкі хронічні серцево-судинні захворювання, діабет та інші супутні хвороби. Зазначається, що 15 березня провізор отримав щеплення проти COVID-19 вакциною Covishield/AstraZeneca. Вакцинацію працівників військового госпіталю здійснювала мобільна бригада. Вже 16 березня чоловіка швидка доставила в лікарню.

Протипоказань до введення вакцини, а саме алергії до будь-якого з компонентів препарату, у чоловіка не було. В той же день з того ж флакону вакцини було щеплено ще 9 осіб. Побічних дій після імунізації в інших людей не зареєстровано.

Зі слів керівника мобільної бригади, яка вакцинувала працівників військового госпіталю, пацієнт переніс вакцинацію нормально, скарг на стан здоров’я чоловік не висловлював. Для встановлення точної причини смерті призначено патологоанатомічне дослідження.

"МОЗ й надалі в разі настання смерті протягом 30 днів після імунізації буде розслідувати такі випадки відповідно до українського законодавства та міжнародних норм організації фармаконагляду за несприятливими подіями після імунізації", - йдеться у повідомленні міністерства.

Тим часом Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації нардеп Михайло Радуцький заявив, що постачання наступної партії вакцини від ковіду CoviShield до України відкладено. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Постачання наступної партії вакцини AstraZeneca (CoviShield) до України може бути відкладено на певний термін. Причиною цього стала інформаційна кампанія, розгорнута проти цієї вакцини в Україні», - разповів нардеп.

Нардеп відзначив, що МЗС отримало лист від посольства Індії, у якому підкреслюється неприпустимість дискредитаційних заяв стосовно Індії, як виробника медичних препаратів та вакцини, що постачається до України.

«Індійська сторона зазначає, що вакцина AstraZeneca (CoviShield) є абсолютно безпечним та ефективним препаратом, що підтверджено Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Лише на території Європи та Індії вже було використано близько 50 мільйонів доз цієї вакцини. Значні обсяги препарату законтрактували такі країни, як Канада, Велика Британія, Бразилія та інші», - наголосив він.

Радуцький зауважив, що Україна законтрактувала 1,5 мільйона доз вакцини виробництва Індії.

«Але для виробника не є проблемою передати цю партію іншим замовникам. Попит на вакцини у світі значно перевищує можливості виробництва», - додав нардеп.

З початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 137 026 осіб проти ковіду. Серед них зареєстровано 590 випадків побічних реакцій на імунізацію, лише три пацієнти деякий час перебували під наглядом лікарів. Наразі всі вони здорові. Але за останні дні в країні зареєстровано вже дві смерті людей, що пройшли вакцинацію індійською вакциною.

Нагадаємо, 23 березня на Одещині померла після щеплення вакциною Covishield 43-річна військова. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Заволодіння землею Незаконна діяльність НАБУ
Заволодіння землею на 291 млн грн: НАБУ викрили міністра агрополітики та задіяних у схемі посадовців
2 хв на прочитання8 хвилин тому
Фото ілюстративне
У Венеції почали штрафувати туристів, які не заплатили збір за в'їзд до міста
1 хв на прочитання55 хвилин тому
Сьогодні 26 квітня Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
26 квітня – Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
2 хв на прочитаннягодина тому
Тернопіль Прикордонна служба Артефакт
З Тернополя намагалися незаконно відправити за кордон унікальний артефакт віком понад 400 млн років
1 хв на прочитання2 години тому
Робимо зону відпочинку: поради й ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання3 години тому
Близько 160 китів-лоцманів викинулися на мілину біля австралійського узбережжя
2 хв на прочитання4 години тому
Куряча печінка у сметані — надзвичайно простий рецепт
1 хв на прочитання10 годин тому
Бадан як низький бордюр для садової доріжки — ідея для ландшафтного дизайну (ФОТО)
1 хв на прочитання11 годин тому