Догори
Дати відгук

ЄС спробує врятувати туристичну галузь від наслідків карантину

Влада союзу інвестує в туристичну галузь 375 мільярдів євро та створить «COVID-паспорт»

2 хв на прочитання29 Квітня 2020, 01:38
Image by Mediamodifier from Pixabay Image by Mediamodifier from Pixabay
Поділитись:

ЄС розробив план для порятунку туризму, який майже повністю зупинився через пандемію коронавірусу. Задля безпеки буде розроблений єдиний документ - «COVID-паспорт». В ньому буде вказано здоровий турист чи ні, та чи хворів на коронавірус.

«Ми дійшли кількох висновків, зокрема щодо організації спільного європейського підходу для виходу з кризи. Це включатиме створення спільних протоколів і заходів в області здоров’я і безпеки. Міністри туризму країн ЄС погодилися, що повинен бути створений загальний документ з умовною назвою «COVID-паспорт», що буде дійсний у всьому Євросоюзі», – розповів Гарі Капеллі, міністр туризму Хорватії, який нині головує у ЄС.

За його словами, туризм повинен зіграти дуже важливу роль у відродженні економіки всіх країн ЄС. Це пов’язано з тим, що в багатьох країнах, зокрема, Хорватії, Італії, Іспанії, Португалії та Греції значна частина ВВП та робочої сили припадає саме на туристичну галузь.

Також ЄС вирішив інвестувати у відновлення туристичної галузі після пандемії коронавірусу 375 млрд євро.

"З цих коштів 255 млрд буде виділено урядам для допомоги туристичному сектору своїх країн і майже 120 млрд – підприємцям і компаніям для перезапуску бізнесів", - заявив Едуардо Сантандер, виконавчий директор Європейської туристичної комісії (ETC), повідомляє Lusa News Agency.

За підрахунками експертів, якщо карантин триватиме ще два-три місяці, то в ЄС роботу втратять 10 млн людей.

Нагадаємо, київська влада починає послаблення карантину з 12 травня.

Тим часом, Світовий банк виділив Україні 135 млн дол. на медичну реформу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost