Догори
Дати відгук

Світовий банк виділив Україні 135 млн дол. на медичну реформу

З них 35 млн дол. піде на боротьбу з коронавірусом

2 хв на прочитання28 Квітня 2020, 16:08
Image by Myriam Zilles from Pixabay Image by Myriam Zilles from Pixabay
Поділитись:

Світовий банк учора затвердив виділення Україні додаткових 135 млн дол. США на боротьбу з епідемією COVID-19. Про це йдеться у прес-релізі банку.

«Початкова сума інвестицій, у розмірі 215 мільйонів доларів США, спрямовувалася на підтримку реформ в секторі охорони здоров’я, покращення надання послуг (зокрема реформа первинної та вторинної ланок, рання діагностика та лікування серцево-судинних та онкологічних захворювань), а також підвищення ефективності системи охорони здоров’я в цілому», - йдеться у повідомленні.

Додаткові кошти, у розмірі 135 мільйонів доларів США, допоможуть Україні здійснити необхідну модернізацію лікарень та впровадити важливі реформи, а також у провести навчання для тисяч українських лікарів щодо надання сучасних медичних послуг, вважають в установі.

35 мільйонів доларів США спрямовуються на діяльність з протидії поширенню епідемії COVID-19. Ці кошти будуть використані на закупівлю необхідних матеріалів та обладнання в рамках заходів реагування на COVID-19, які впроваджує країна, проведення необхідного навчання для медичного персоналу, підтримку комунікації у наданні громадянам важливої публічної інформації.

Нові виділені кошти також будуть використовуватися на відшкодування фінансування українським закладам охорони здоров’я, які надають послуги пацієнтам із COVID-19.

«Це додаткове фінансування допоможе Україні в оновленні приблизно 40 відділень екстреної  медичної допомоги та інсультних відділень, забезпечуючи можливість лікарням проводити складні медичні процедури із використанням високотехнологічного обладнання та відповідних протоколів лікування. Пацієнти матимуть можливість вибирати будь-яку лікарню в Україні, та їхні витрати на хірургічне втручання будуть покриватися із державного бюджету», - зазначив Алекс Кремер, виконуючий обов’язки Директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України.

Нагадаємо, Міністр охорони здоров'я Степанов повідомляв, що майже тисяча лікарень цьогоріч залишаться недофінансованими.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost