Недорогий та смачний «cуперовоч» позбавить підвищеного тиску за два тижні
Найефективніший спосіб завадити тиску вирости до небезпечного, загрозливого для життя рівня – дотримуватися здорової дієти
Гіпертонія, або підвищений артеріальний тиск – надзвичайно небезпечна патологія, яка може призвести до інфаркту або інсульту. Попри потенційні летальні наслідки такого стану, багато людей навіть не знають, що у них ця проблема є.
Підвищений тиск часто називають «тихим вбивцею» через відсутність конкретних симптомів. За оцінкою British Heart Foundation, чотири мільйони людей, молодших за 65 років, гіпертонію не лікують.
Найефективніший спосіб завадити тиску вирости до небезпечного, загрозливого для життя рівня – дотримуватися здорової дієти. Раціон дуже впливає на артеріальний тиск. Деякі продукти, особливо багаті на сіль та насичені жири, можуть змусити його різко підскочити. Однак інша їжа може його знизити, скоротивши ризик серйозних ускладнень.
Один недорогий та смачний «суперпродукт» здатний знизити артеріальний тиск. Який?
Буряк
Цей яскраво-червоний овоч настільки ж універсальний, наскільки й поживний. Буряк багатий на харчові нітрати, які, як було доведено, розслаблюють судини і таким чином знижують тиск, оскільки кров набагато вільніше циркулює по тілу.
Витискайте з нього сік, ріжте у салати, додавайте у смузі або різото – спосіб неважливий, користь буде!
Найбільше нітратів міститься у сирих буряках, тому вважається, що найкраще пити саме сік. У рамках відповідного дослідження учасники пили по 250 мілілітрів соку та їли по 250 грамів запеченого буряка щодня протягом двох тижнів.
Їхній тиск значно знизився вже за пів місяця.
Серед інших продуктів, що допомагають за гіпертонії, – жирна риба, листова зелень, ягоди, бобові, цитрусові та морква.
Однак найважливіше – додавати в їжу менше солі. Спробуйте замість неї використовувати трави та спеції. Так збережете смак, а солі з’їсте менше.
Відомо, як можна запобігти появі раку: 15 порад від онколога.