Приготувати таку смакоту, як яєчня в хлібі з ковбасою та сиром, можна буквально за кілька хвилин.
Інгредієнти:
яйця — 3 шт.;
хліб білий — 100 г (3 скибочки);
ковбаса варена — 75 г;
сир твердий — 30 г;
сіль — дрібка;
перець чорний мелений — дрібка;
олія рослинна (для смаження) — 1 ст. ложка.
Приготування.
Якщо у вас цілий хліб, від нього треба відрізати три скибочки завтовшки 1,2-1,5 см.
Начинка буде ковбасна, але можна додати кубики свіжого солодкого перцю чи зелений горошок — це освіжить та урізноманітнить смак.
Ковбасу нарізати дрібними кубиками. Сир натерти на великій тертці.
Гострим ножем видалити у скибочках м'якуш, залишивши скоринку завширшки 0,8-1 см.
У сковороді на максимальному вогні розігріти олію. Обсмажити ковбасу, постійно помішуючи приблизно 3-4 хвилини до рум'яності. Потім викласти ковбасу зі сковороди на тарілку.
Викласти у сковороду підготовлені скибочки хліба. Обов'язково зменшити вогонь до мінімуму.
Усередину скибочок викласти кубики обсмаженої ковбаси.
У кожну скибочку хліба акуратно вбити по одному яйцю. Буде красивіше, якщо жовток при цьому залишиться цілим. Посолити яйця.
Готувати яєчню у хлібі на мінімальному вогні приблизно 6-7 хвилин, до схоплювання білка.
Посипати яєчню в хлібі натертим сиром і накрити кришкою сковороду. Готувати приблизно 1-1,5 хвилини, до розплавлення сиру.
Злегка присипати чорним меленим перцем.
Яєчня в хлібі, з сиром і ковбасою, готова.
Також ми розповідали про кабачковий рулет із грибами та твердим сиром.