Яєчні коржики з сиром і шинкою — проста страва з простих продуктів, яка готується в духовці.
Інгредієнти:
яйця — 3 шт.;
сир — 220 г;
шинка — 70 г;
сіль за смаком.
Приготування.
Духовку розігріти до 150 °С.
Шинку нарізати маленькими кубиками.
Яйця розбити, відокремлюючи білки у велику миску.
Жовтки поки що відставити, а до білків додати сіль.
Міксером збити білки із сіллю у міцну піну.
В інший посуд викласти жовтки та сир. Збити міксером протягом 20-30 секунд до однорідності.
У яєчно-сирну суміш додати половину збитих білків.
Лопаткою чи ложкою обережно все перемішати.
Додати збиті білки, що залишилися.
Знову обережно перемішати до однорідності.
Деко застелити пергаментом. Краще використовувати силіконізований пергамент, аби готові коржі добре відокремлювалися.
Викласти по столовій ложці яєчно-сирної маси на пергамент на значній відстані, щоб коржі не злилися.
На кожен коржик викласти кубики шинки.
Відправити деко в духовку, розігріту до 150 °С і готувати яєчні коржики приблизно 30-40 хвилин, до золотистого кольору. Коржики виходять злегка хрусткими, вони повинні добре підсохнути. Готові коржики відокремлюються від пергаменту. Якщо коржики не відокремлюються, значить, вони ще не готові.
Готовим коржикам дати повністю охолонути.
Також ми розповідали про сосиски з твердим сиром у лаваші — смачний сніданок за кілька хвилин.
Окрім того, ми писали про овочеві кульки — смачно, бюджетно і просто.