Догори
Дати відгук

Сосиски з твердим сиром у лаваші — смачний сніданок за кілька хвилин

Таку перекуску залюбки візьмуть до школи діти, та й дорослі з радістю поласують.

2 хв на прочитання10 Січня 2023, 07:31
Поділитись:

Сосиски з твердим сиром у лаваші готуються в духовці кілька хвилин (це залежить від особливостей конкретної духовки).

Лаваш із упаковки потрібно діставати безпосередньо перед приготуванням, оскільки він дуже швидко засихає та втрачає еластичність.

Сир краще брати нарізаний пластинами, його легко підігнати під розмір сосиски.

Інгредієнти:

сосиски — 330 г (6 шт.);

сир твердий — 150 г;

лаваш тонкий — 110 г (1 шт.);

кунжут (насіння) — 1 ст. ложка.

Приготування.

Увімкнути духовку розігріватися до 190 °С.

Сосиски очистити від оболонок.

Лист лаваша нарізати смужками такої ж ширини, як і довжина сосиски. Довжина смужки повинна бути приблизно в 1,5 рази більша за ширину.

З лаваша має вийти 6 смужок (за кількістю сосисок) розміром 12х18 см.

Яйце розбити в глибоку миску і виделкою з'єднати білок і жовток.

На смужку лаваша викласти скибочку сиру та сосиску.

Загорнути лаваш із сосискою та сиром у рулет, не доходячи кілька см до краю. Край лаваша змастити збитим яйцем (зручно це робити силіконовим пензликом) і закрутити рулетик до кінця. (Яйце допомагає лавашу склеюватися, і рулетик не розвертається назад.)

Так само згорнути ще 5 рулетиків.

Деко застелити пергаментом і викласти туди сосиски в лаваші. Змастити поверхню рулетів з лаваша збитим яйцем і присипати насінням кунжуту.

Запікати рулетики в розігрітій до 190 °С духовці 5-7 хвилин. Верхній шар лаваша має стати хрустким і трохи рум'яним.

Перекласти сосиски із сиром у лаваші на тарілку. За бажанням прикрасити свіжою зеленню і подавайте до столу. Таку перекуску залюбки візьмуть до школи діти, та й дорослі з радістю поласують цією невигадливою, але дуже смачною стравою.

Головне — вибрати якісні сосиски та смачний лаваш, тоді точно все вдасться!

Також ми розповідали про хачапурі по-імеретинськи — легкий рецепт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.