Догори
Дати відгук

Яєчні конвертики з твердим сиром і шинкою: смачний і поживний сніданок за кілька хвилин

Страву також можна прикрасити подрібненою зеленню.

2 хв на прочитання20 Вересня 2022, 07:33
Поділитись:

Приготування яєчних конвертиків із твердим сиром і шинкою займе лише кілька хвилин.

Інгредієнти:

яйця — 4 шт.;

шинка — 130 г;

сир твердий — 100 г;

олія (для смаження) — 1-2 ч. ложки;

петрушка свіжа (для подачі, за бажанням) — 1 гілочка.

Приготування.

Натерти шинку та сир на дрібній тертці.

В окрему посудину розбити яйця і злегка збити виделкою, щоби білки і жовтки змішалися. Для зручності подальшого приготування можна збивати й обсмажувати по одному яйцю за раз, але тоді млинці вийдуть трохи товстішими.

Розігріти сковороду на середньому вогні та змастити олією. Влити порцію збитих яєць і розподілити по сковороді, щоби вийшов тонкий млинець. Смажити млинець приблизно 1-2 хвилини, поки яєчна маса не «схопиться».

Потім перевернути млинець на інший бік. У центр млинця викласти трохи шинки й натертого сиру. Зазвичай із такої кількості продуктів виходить 5 тонких або 4 товстих млинців, тому начинку потрібно розділити відповідно на 4-5 частин і розподілити між млинцями.

Згорнути млинець із начинкою конвертиком. Для цього спочатку підвернути вільні краї млинця ліворуч і праворуч від начинки і скласти в напрямку до центру. Притиснути краї млинця лопаткою на 10-15 секунд, щоб зафіксувати їх у такому положенні.

Потім так само підвернути верхній і нижній краї млинця. Злегка притискаючи лопаткою, обсмажити конвертик, що вийшов, ще 20-30 секунд.

Потім перевернути яєчний конвертик та обсмажити ще 20-30 секунд з іншого боку. Повторити процес із яєчною масою, що залишилася, і начинкою.

Апетитні яєчні конвертики з сиром та шинкою готові. За бажання можна зрізати краї конвертиків, що виступають, надавши їм охайнішої форми. Страву можна прикрасити подрібненою зеленню та подавати до столу.

Також ми розповідали про супер-скраб для кишківника: животик «тане», а колір обличчя, шкіра, волосся і нігті стають просто чудовими.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.