Який шоколад можна їсти при схудненні

2 хв на прочитання26 Вересня 2024, 09:16
Какой шоколад можно есть при похудении

Відмова від солодощів під час дієти – нездійсненне завдання для деяких людей.

Необов'язково виключати з раціону шоколад, адже він містить корисні компоненти, які не зашкодять фігурі. Однак підійде не кожна плитка ласощів. Найкращий варіант – темний шоколад. У його складі є необхідні компоненти, що сприяють втраті зайвих кілограмів.

Користь темного шоколаду при зниженні ваги

Продукт із какао-бобів не шкодить схудненню, а навпаки, сприяє йому. Для досягнення позитивного ефекту необхідно вибирати певні шоколадні плитки. Продукт повинен містити щонайменше 70% сухого какао. Розглянемо корисні властивості десерту:

  1. Наявність антиоксидантів - протизапальна дія, покращення роботи серця та мозку.
  2. Зміст фенілетиламіну стимулює звільнення ендорфінів і серотоніну, які відповідають за почуття щастя. Помірне вживання шоколаду сприяє підняттю настрою, що запобігає неконтрольованому прийому їжі на тлі стресу.
  3. Почуття ситості — кілька шматочків ласощів добре вгамовують голод. Поєднання жирів і клітковини насичує організм і позбавляє бажання вживати калорійніший перекус.
  4. Нормалізація інсуліну - какао сприяє збалансуванню рівня гормону, запобігає надмірному потягу до їжі.

Позитивна дія на весь організм дозволяє контролювати вагу, не переїдати і залишатися в хорошому настрої.

Яка ще є користь від темного шоколаду

Продукт позитивно впливає на організм не тільки при схудненні, а й на здоров'я людини. Розглянемо ключові фактори:

  1. Зниження рівня поганого холестерину, підвищення корисного.
  2. Поліпшення мікробіоми кишечника. Південнокорейське дослідження 2022 підтвердило цей факт.
  3. Регулювання артеріального тиску - шоколад здатний швидко його знизити.

Десерт з какао-бобів не можна їсти великими порціями. Достатньо всього кілька шматочків, щоб отримати бажаний ефект, а знайти якісні насолоди можна в маркеті корисних штук Maudau.

Скільки можна їсти шоколаду

Рекомендована порція натурального продукту – 20-30 г на добу. Темний шоколад містить менше цукру, але більший відсоток жиру. Виробники орієнтуються на запити споживачів та пропонують продукт із такими підсолоджувачами, як:

  1. стевія;
  2. еритритол;
  3. сорбіт;
  4. аспартам;
  5. мальтітол.

За рахунок цих добавок зменшується шкода ласощів та підвищується його користь. Однак щодо замінників цукру лікарі мають деякі попередження:

  1. Помірне вживання.
  2. Заборонено дітям віком до 2 років.
  3. Не можна при деяких недугах, наприклад, хвороби Крона.

За всіх позитивних характеристик шоколад - не засіб для схуднення, а лише можливість не відмовлятися від десерту в період дієти.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: