Кава є, мабуть, одним із найсуперечливіших напоїв. Вчені активно його вивчають та відкривають нові позитивні та негативні властивості кави. Нещодавні дослідження показали, що вживання кави може запобігти розвитку серйозних смертельних захворювань.
При помірному вживанні кави цей напій здатний зменшити ризик розвитку діабету 2 типу. Також цей напій допомагає печінці легше пережити шкідливий окислювальний стрес.
Одним із найпоширеніших ускладнень діабету 2 типу є неалкогольна жирова хвороба печінки (НАЖХП). Дане захворювання в результаті може призвести до рубцювання або навіть раку.
У новому дослідженні вчені з Університету Коїмбри (Португалія) виявили, що вживання кави знижує ризик розвитку ускладнень, пов'язаних з печінкою, у людей, які страждають на діабет або надмірну вагу. Відомо, що кава містить кофеїн та рослинні мікроелементи, "поліфеноли", які можуть зменшити тяжкість НАЖХП.
Вчені з'ясували, що компоненти кави, у тому числі і поліфеноли, значною мірою допомагають зменшити стрес у печінці, знижують рубцювання та допомагають підтримувати рівень глюкози в крові на рівні як у здорових людей, так і у людей з надмірною вагою.
Більше новин читайте на GreenPost.