Лікарі закликають з обережно вживати свіжі соки. За останніми дослідженнями, часте вживання фрешів здатне завдати більше шкоди, ніж користі, повідомляє healthline.
У кращому випадку склянка свіжовичавленого соку містить додаткові та не завжди необхідні калорії. У гіршому — це концентрат глюкози та фруктози рясно приправлений різними нітратами, які використовувались для вирощування фруктів та овочів.
Часте вживання свіжих соків здатне розбалансувати роботу шлунково-кишкового тракту та привести до проблем зі слизовою. Це дуже небезпечно для людей із гастритом і виразкою шлунку чи кишківника.
До речі, на думку експертів, фруктові свіжовичавлені соки набагато небезпечніші за своїм впливом на організм, ніж овочеві. Але все одно краще вживати овочі в їх первозданному вигляді, тобто цілком й, бажано, сирими.
Крім того, клітковина, це та сама основа, яку люди безжально викидають для віджиму соків, вона дуже корисна, тож її не варто себе позбавляти.
Раніше ми розповідали, яка їжа найбільше провокує розвиток інфарктів.