Догори
Дати відгук

Яка їжа найбільше провокує розвиток інфарктів

Від цих страв треба відмовитися заради здоров'я серця.

1 хв на прочитання20 Січня 2021, 22:59
Поділитись:

Дослідження показало, вживання якої їжі збільшує ризик серйозних захворювань серця та судин. Для цього досить їсти подібні страви навіть у невеликій кількості, повідомляє журнал Heart.

Спостереження показали, що люди, які регулярно вживають смажену їжу мають на 28 % вищий ризик розвитку серцево-судинних захворювань. У 22 % з них виростала небезпека ішемічної хвороби серця і на цілих 37 % — ризик смертельної серцевої недостатності. 

За словами медиків-дослідників, кожне додаткове збільшення обсягу смаженої їжі на 114 грамів на тиждень підвищує ризик інфарктів та інсультів на 3 %, інших захворювань серця — на 2 %, а ймовірність серцевої недостатності — на 12 %. 

Так, у середній порції картоплі фрі, яка подається в ресторанах фастфуд-мереж, цілих 117 г. 

Коли їжа проходить через смаження, вона поглинає частину жиру з олії, через що в ній збільшується загальна кількість калорій. Крім того, страви, що подаються в ресторанах і кафе часто містять трансжири, виготовлені промисловим способом. А під час такого готування в рідкі рослинні олії додають водень, щоб зробити їх більш твердими. У харчовій промисловості активно використовуються трансжири, бо вони коштують недорого, служать довго і надають продуктам харчування чудовий смак і текстуру, яку так люблять покупці.

Тим часом учені пояснили, чому деякі люди чують «голоси мертвих». У цьому явищі немає жодної містики, а лише наука.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання19 Квітня 2024
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поєднання мускарі та тюльпанів: квіти, що вдало створюють яскраву весняну композицію (ФОТО)
1 хв на прочитання19 Квітня 2024
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 19 квітня
Проведіть час у самотності: гороскоп на п'ятницю, 19 квітня
2 хв на прочитання3 години тому
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитання4 години тому
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитання6 годин тому
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитання7 годин тому
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитання8 годин тому
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання9 годин тому