Яка їжа найбільше провокує розвиток інфарктів
Від цих страв треба відмовитися заради здоров'я серця.
Дослідження показало, вживання якої їжі збільшує ризик серйозних захворювань серця та судин. Для цього досить їсти подібні страви навіть у невеликій кількості, повідомляє журнал Heart.
Спостереження показали, що люди, які регулярно вживають смажену їжу мають на 28 % вищий ризик розвитку серцево-судинних захворювань. У 22 % з них виростала небезпека ішемічної хвороби серця і на цілих 37 % — ризик смертельної серцевої недостатності.
За словами медиків-дослідників, кожне додаткове збільшення обсягу смаженої їжі на 114 грамів на тиждень підвищує ризик інфарктів та інсультів на 3 %, інших захворювань серця — на 2 %, а ймовірність серцевої недостатності — на 12 %.
Так, у середній порції картоплі фрі, яка подається в ресторанах фастфуд-мереж, цілих 117 г.
Коли їжа проходить через смаження, вона поглинає частину жиру з олії, через що в ній збільшується загальна кількість калорій. Крім того, страви, що подаються в ресторанах і кафе часто містять трансжири, виготовлені промисловим способом. А під час такого готування в рідкі рослинні олії додають водень, щоб зробити їх більш твердими. У харчовій промисловості активно використовуються трансжири, бо вони коштують недорого, служать довго і надають продуктам харчування чудовий смак і текстуру, яку так люблять покупці.
Тим часом учені пояснили, чому деякі люди чують «голоси мертвих». У цьому явищі немає жодної містики, а лише наука.