Догори
Дати відгук

Якщо дитина не засвоює нові знання і постійно хворіє, зверніть увагу на йод — професор

Надмірна хворобливість — один зі симптомів йододефіциту.

1 хв на прочитання03 Грудня 2020, 12:05
Поділитись:

Йододефіцит — проблема національної ваги. За оцінками ЮНІСЕФ, 80% дітей в Україні народжується і зростає в умовах нестачі йоду, що негативно відбивається на їх фізичному та інтелектуальному розвитку. 

Завідувачка кафедри ендокринології Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького, д.м.н, професор Аліна Урбанович говорить,   якщо  діти з незрозумілих причин гірше засвоюють нові знання, то це також вплив відсутності йоду в організмі в достатній кількості.

"Якщо діти з незрозумілих причин гірше засвоюють нові знання, їм складно контактувати з однолітками, можливо, причиною є те, що в їх організм щодня надходить така кількість йоду, яка не відповідає їхній віковій потребі", — зауважує фахівчиня.

Урбанович радить подумати про йододефіцит і тим   родинам, в яких діти часто хворіють.

"Надмірна хворобливість — один зі симптомів йододефіциту. Від того, чи надходить в організм дитини достатня кількість цього мікроелементу (з моменту її перебування в утробі матері і до старшого шкільного віку), залежить не лише її розумовий, а й фізичний та статевий розвиток", — говорить професорка.

Відомо, йододефіцит має відношення до хронічної втоми.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я