Які яйця смачніші – коричневі чи білі: здивуєтеся результату

1 хв на прочитання05 Квітня 2023, 22:34
ФОТО: ілюстративне

Смачнішими будуть яйця домашніх курей

Напевно, кожен бодай раз, коли купував яйця, замислювався, які покласти в кошик – білі чи коричневі.

Сьогодні спробуємо розібратися, як колір шкаралупи впливає на смак яєць і чи впливає взагалі.

Насамперед, варто зазначити, що колір шкаралупи яйця залежить від кольору оперення курки, яка його знесла.

Несушки з коричневим, червоним чи чорним оперенням несуть коричневі чи світло-коричневі яйця. А кури з білим або світлим пір’ям несуть білі яйця.

Існує помилкова думка, що коричневі яйця смачніші, тому що у них яскравіше жовток. Але у яєць з коричневою шкаралупою жовток може бути таким самим, як у білих. Це залежить швидше від раціону та в яких умовах росла курка. На фабриках кури утримуються у стресових ситуаціях, вони не гуляють по свободі, а знаходяться в обмеженому просторі, тому жовток білих і коричневих фабричних яєць набагато світліший, ніж домашніх.

Домашня курка їсть живу траву, жучків та інші натуральні корми, особливо навесні, восени та влітку. Тому жовток виходить більш насиченим і яскравим, і, звичайно, смачнішим. Але це не залежить від кольору шкаралупи яєць. Смачнішими будуть яйця домашніх курей, які мають місце для вигулу і в раціоні у них є натуральні корми.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: