Які три продукти додають здоров'я та захищають серце і судини після 50 років
Лікарі радять їх вживати постійно.
Піклуватися про своє здоров'я з віком стає все складніше. Ось чому правильне харчування часто є головним елементом здорового життя у старшому віці. Після 50 років в організмі відбуваються певні зміни, що важливо враховувати, формуючи щоденне меню. Повідомляє Annals of Neurology.
Ягоди
Згідно з дослідженням американських медиків, вживання чорниці та полуниці дає змогу уповільнити зниження когнітивних функцій у літніх людей. Вчені припустили, що це може бути пов'язано з флавоноїдами, якими сповнені ці ягоди. Також у них є антиоксидантні та протизапальні властивості.
Яйця
З віком у людей падає рівень вітаміну D, оскільки шкіра втрачає здатність синтезувати його під впливом сонця. З цієї причини дорослим старше 50–60 років важливо включати в раціон багаті вітаміном D продукти. Одним із джерел цього вітаміну є яйця, зокрема, жовтки.
Банани
Тиск дає про себе знати? Дослідження показують, що люди старшого віку схильні до розвитку гіпертонії. Калій — це мінерал, який допомагає знизити вплив солі та рівень артеріального тиску, згідно з даними журналу Blood Pressure UK. Банани є одним з найбільш доступних способів отримання калію.
Нагадаємо, який сніданок змушує людей гладшати.