Темний шоколад та порошок какао допомагають знижувати рівень холестерину в організмі. Про пише британське видання Daily Express з посиланням на лікарку з проекту Asda Online Doctor Кристал Вайллі.
Експерт пояснила, що темний шоколад містить велику кількість флавоноїдів, які допомагають артеріям розширюватися. В результаті через них проходить більше крові, що допомагає знижувати кров’яний тиск.
Флавоноїди виявляють антиоксидантну активність, яка може боротися із запаленням – поширеним симптомом при цукровому діабеті, хворобах серця та деяких типах раку.
Вони знижують рівень холестерину, блокуючи синтетичний шлях його синтезу. Для отримання бажаного ефекту краще вибирати неалкалізований (для алкалізованого какао-порошку какао-боби додатково обробляють спеціальним лужним розчином) какао-порошок – він особливо багатий на флавоноїди і не має у складі цукру.
Однак лікар нагадала, що дієта не замінює всі інші методи контролю за тиском, а є допоміжним засобом. Також вона зазначила, що не варто забувати про відчуття міри, оскільки надлишок флавоноїдів пов’язаний з підвищеним ризиком онкології.
Читайте також: дев’ять продуктів, які допоможуть приборкати тривогу.