Тромбоз загрожує багатьом
Лікар-кардіолог і кандидат медичних наук Ганна Кореневич назвала продукти, надмірне і регулярне вживання яких може спровокувати виникнення тромбів.
За словами медика, перш за все, тромбоз загрожує людям, які мають діагнози атеросклероз і цукровий діабет, мають велику вагу, які не бажають розлучатися зі шкідливими звичками (наприклад, куріння). Також небезпечним фактором може стати наявність родичів, які мають проблеми з судинами і венами. Причому, спадковий фактор відіграє тут не останню роль.
Яким має бути правильне меню для тих, хто в групі ризику?
Щоб якомога довше не стикатися з проблемами, характерними для людей, що мають хворі судини, слід ретельно переглянути своє меню. Деякі продукти можуть виявитися в ньому «зайвими» або навіть небезпечними.
Кардіолог Кореневич радить в першу чергу відмовитися від частого і рясного вживання в їжу простих вуглеводів (солодке, хліб, випічка) і цукру. Можливо, хтось ще не знає, але цей продукт часто в надлишку додають в магазинні соуси, напівфабрикати і знежирені продукти. Чи варто говорити, що з таким складом, дана їжа не може вважатися корисною?
За словами лікаря, всі перераховані вище інгредієнти «смачної і ситної вечері або обіду» здатні привести до порушення згортання крові і тромбозу .
Від чого потрібно відмовитися вже сьогодні?
Відповідь на це питання проста - від алкоголю. За статистикою, абсолютна більшість серцево-судинних захворювань загострюються і в ряді випадків призводять до передчасної смерті, відбуваються після випитого напередодні алкоголю.
Отже, якщо хочете жити довго і щасливо - відмовтеся від шкідливих звичок, які реально вкорочують життя.
Крім того, людям, у яких вже виявлені проблеми з судинами, і вони регулярно приймають антикоагулянти (препарати, що розріджують кров) слід значно знизити кількість продуктів, які є джерелом вітаміну К. Це: зелений чай, печінка і овочі зеленого кольору. За словами кардіолога, всі вони знижують дію ліків і можуть одного дня стати причиною страшної трагедії.