Догори
Дати відгук

Які продукти допоможуть прибрати пігментні плями з обличчя вдома

Відбілити шкіру допоможуть маски та скраби з недорогих продуктів.

2 хв на прочитання27 Січня 2021, 07:15
Відбілити шкіру допоможуть маски та скраби Відбілити шкіру допоможуть маски та скраби
Поділитись:

Потемніння та пігментні плями на обличчі — досить поширене явище, що спричиняє сильне роздратування у багатьох людей. На щастя, існують домашні засоби, що дають змогу впоратися з цією проблемою. Британський косметолог порадив декілька дієвих продуктів, що можуть вирішити цю проблему вдома, повідомляє  The Health Site.

Куркума. Відомий продукт, що освітлює колір шкіри, це куркума. Змішайте половину чайної ложки куркуми з двома столовими ложками борошна і декількома краплями води або молока. Отриману пасту наносите на уражені ділянки й залишіть на 15 хвилин, а потім змивайте звичайною водою. Такі маски треба робити 2–3 рази на тиждень протягом 2–3 місяців.

Скраб із вівсянки. Вівсяна крупа — чудовий засіб, що дає змогу домогтися більш вираженого білого кольору шкіри, вона також відлущує мертві клітини. Візьміть вівсянку, томатний сік і оливкову олію, щоб із цих компонентів приготувати скраб. Нанесіть суміш на обличчя та повільно втирайте. Залиште на шкірі на 3–4 хвилини, перш ніж змити холодною водою. Такий скрабінг треба робити хоча б раз на тиждень протягом двох місяців, щоб побачити результат.

Папая. Має відбілюючі властивості, що дають змогу освітлити шкіру та позбавитися від пігментних плям. Змішайте три столові ложки мілко нарізаної папаї та додайте туди чайну ложку лимонного соку. Все це добре перемішайте та нанесіть на шкіру, щоб змити через 30 хвилин.

Картопля. Як і папая, картопля має очищуючі властивості, що дають змогу видаляти пігментні плями. Почистьте від шкірки одну сиру картоплину, подрібніть її у блендері то стану каші, та нанесіть її на обличчя. Залиште маску на 20 хвилин, а потім змийте. Робить таку процедуру двічі на тиждень протягом двох місяців.

Раніше ми розповідали, які п'ять продуктів знімають стрес і не дають набирати зайву вагу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.